2011 m. sausio 16 d., sekmadienis

Paskenduolis pagal bobulę (pagaliau)

Anksčiau įdėjau paskenduolio receptą pagal savo amžinatilsį bobulytę. O šiandien jį pati išbandžiau su šiokiais tokiais pakeitimais. Taigi pristatau galutinį variantą:

4 kiaušiniai
400 g margarino
5 stiklinės miltų
1 stiklinė cukraus
70 g šviežių mielių
Tiršta uogienė

Mieles sumaišom su pora šaukštų cukraus ir paliekam, kol užminkysim tešlą. Miltus persijojam, margariną sukapojam kubeliais ir sudedam į miltus. Viską rankomis trinam, kol susimaišys. Tada suberiam likusį cukrų, įmušam kiaušinius ir supilam mieles. Užminkome tešlą, kurią dedame į dvigubą marlę, jos galus užrišam. Tą puikų ryšulėlį negailestingai paskandinam kibire ar bliūde su šaltu vandeniu.

Kai iškils (man kilo apie valandą), dar truputį perminkome, padaliname į dvi dalis: didesnę pakočiojame ir patiesiame kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Ant jos dedame apie pusę litro uogienės (šįkart naudojome bruknių). Ant uogienės dedame tešlos juosteles langeliais. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 35-45 min. (tiesiog patikrinam pagalėliu ar sausa). Iškeptą pyragą pabarstome cukraus pudra.

Labai labai skanus! Visai kitoks skonis, nei paprasto mielinio pyrago. Šis minkštutėlis, nesausas, žodžiu negali atsiplėšti..
Posted by Picasa

8 komentarai:

GG rašė...

Iš tikrųjų, visi pagiriamieji žodžiai teksto pabaigoje - tikra teisybė :).

skirtumas rašė...

Labai įdomu. Iš tiesų įdomu ką daro tos mielės kai gauna ribotai deguonies ir pažemintą temperatūrą? Reiks išbandyti būtinai!!

bea rašė...

Vat nežinau tiksliai. Pabandysiu prie progos savo žinias tuo klausimu pagilinti ir, jei rasiu kokį nors atsakymą, būtinai parašysiu.

Studentė rašė...

mano močiutė tos tešlos net į marlę nevyniodavo.

Anonimiškas rašė...

norejau pasiklausti, kokio dydzio pas kepimo forma? ar uztektu to kiekio teslos, standartinei keptimo skardai, kur buna orkaiteje?

bea rašė...

Mano forma šiek tiek mažesnė nei orkaitės skarda. Namo grįžusi gal ir išmatuočiau, bet tai bus tik vakare.

Anonimiškas rašė...

Kepiau ir as si pyraga. gavosi skanus, tik tiek, kad as dejau atitinkama kieki sausu mieliu ir gal del to man jis neiskilo...taip ir liko visa laika paskendes, nors laukiau 2 h.
beje is to kiekio produktu - pyragas man davosi per visa skarda, kur buna orkaitese.

bea rašė...

Kiek internete mačiau paskenduolių, visi buvo su šviežiom mielėm. Rekomenduoju kitąkart pabandyti ne su sausom ;)