2009 m. gruodžio 29 d., antradienis

Pyragiukai a la snickers

Su praėjusiomis šventėmis ir ateinančiais Naujaisiais Metais! Visas tas švenčių maratonas baigėsi tuo, kad apsirgau. Užtat ir blogas liūdi neprižiūrimas ir šiaip nuotaika baigia išsisemti. O dar laukia Naujųjų metų sutikimas, kurio kažkodėl niekas nesuplanavo ir kur tie metai užklups mane - nežinia... Deja, kad užklups tai tikrai – nieko jau čia padaryt neišeis. Tiesa, šiandien teko gelbėti pokutį sluoksniuotos bemielės tešlos, kurį vietoj kameros kažkas padėjo šaldytuvan. Pykti negali, šventės juk visiems kerta per stogą. Žodžiu, teko skubiai kept ką nors. O tas kas nors pasirodė netgi vertas aprašymo :) Mums reikės: 1 pakuotės sluoksniuotos bemielės tešlos (6 lapeliai) 10-12 šaukštų cukraus 1 šaukštelio cinamono ~1/3 indelio riešutų sviesto (pirkau maximoj, etiketė šlykščiai amerikoniška) 1/3 plytelės šokolado, sutarkuoti (aš dėjau pienišką) Cukraus pudros pabarstymui Atšildom tešlą, cukrų sumaišom su cinamonu. Lapelį tešlos aptepam iš akies riešutų sviestu, man tepėsi lengvai ir plonai. Ant jo paberiam porą šaukštų cukraus su cinamonu ir vieną šeštadalį tarkuoto šokolado. Lapelį susukam į vyniotinį ir tada supjaustom į 13-15 dalelių. Jas sudedam ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10-12 min. Iškepusius pyragiukus pabarstom cukraus pudra. Iš tokio kiekio tešlos teko kepti dvi skardas. Labai skanu!
Posted by Picasa

6 komentarai:

egidija rašė...

puolam su vaiku į virtuvę ir gaminsim :) atrodo labai viliojančiai :)

bea rašė...

lauksiu atsiliepimų!

Žalia Varna rašė...

Geri pyragiukai, dar taip nesunkiai pasigamina (ta prasme, nereikia patiems tešlos minkyti :)) Įsivaizduoju, kad tikrai skanu :)

vaidaj rašė...

Sveik, pupa!

Anonimiškas rašė...

itariu broliui itikciau, tik dabar reikia ta riesutu sviesta rasti :)

Unknown rašė...

Greita ir skanu. Jau isbandziau :-)Aciu uz recepteli. Dariau is puses normos, o dabar suku galva, kur deti likusi riesutu sviesta :-)