2009 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

Imbierinis keksas su riešutais ir džiovintais vaisiais

Šiandien kepiau keksą pagal Neringos bloge rastą receptą. Man labai patiko, turtingas skonis, aromatingas, sodrus. Tik pjaustomas šiek tiek byrėjo. Bet labai tinka šventėms, kvepia nuostabiai. Iš tiesų, manau kepsiu jį dar nekart. 

 Reikia: 
125 g. kambario temperatūros sviesto ar margarino 
100 g. cukraus 
2 kiaušinių 
1/4 stiklinės skysto medaus arba klevų sirupo 
230 g. kvietinių miltų 
1,5 a. šaukštelio kepimo miltelių 
2 šaukštelių smulkiai tarkuoto šviežio imbiero (galima pakeisti 3 a. š. malto imbiero) 
1 a. šaukštelio cinamono 
3/4 stiklinės pieno apie 
300 g. dž. vaisių ir riešutų (razinų, spanguolių, apelsino žievelių cukruje, graikiškų riešutų), aš naudojau graikinius ir lazdyno riešutus bei džiovintus abrikosus. 
Dar dėjau nutarkuotą vieno apelsino žievelę 
1 šaukšto miltų 

 Džiovintus vaisius bei riešutus užpilame verdančiu vandeniu. Palikti išmirkti, kol tešlą darysime. Kombaine išsukame sviestą su cukrumi, po to įmušame po vieną kiaušinį. Supilame pieną, išsukame. Sudedame medų ar klevų sirupą bei imbierą. Kitam dubenėlyje sumaišom sausus produktus – miltus, kepimo miltelius, cinamoną. Į išsuktą sviestą su kiaušiniais po truputį supilam sausus produktus, kruopščiai viską išmaišom. Džiovintus vaisius ir riešutus nusausinam, sumaišom su šaukštu miltų bei sudedam į tešlą, išmaišom. Kekso formą ištepam sviestu, apibarstome miltais bei supilam paruoštą tešlą. Kepam 180°C temp. apie 40 min. Prieš patiekiant pabarstome cukraus pudra arba užpilam glajumi.


Posted by Picasa

Komentarų nėra: