2012 m. balandžio 17 d., antradienis

Traškūs banano gabalėliai su karameliniu padažu

Kas sugalvojo, kad reikia išjungti šildymą? Nušaučiau, jei galėčiau - vakar nesugebėjau sušilti net išsikaitinusi kojas karštame vandenyje ir įsipilusi 40 ml viskio. Produktyvumas darbe krenta, o namuose atsiranda žiaurus poreikis kažkam laaaaabai saldžiam... pavyzdžiui, karamelei. Labai lengvai pagaminama ir labai skanu!

Traškūs banano gabalėliai su karameliniu padažu
(adaptuota iš Gino D'Acampo "Buonissimo")


Karamelinis padažas


90 g sviesto
200 g rudo cukraus
120 ml riebios grietinėlės
žiupsnelis jūros druskos


Sviestą ištirpiname, sudedame cukrų, druską, supilame grietinėlę ir verdame 3 minutes nuo užvirimo. Karamelė virdama labai kyla aukštyn, tad ugnis turi būti labai nedidelė, be to, reikia vis pamaišyti.


Traškūs bananai


4 bananai
125 g miltų
1 kiaušinis
190 ml pieno (originale - šaltas gazuotas mineralinis vanduo)
1 šaukštas cukraus
žiupsnis druskos


aliejus virimui




Miltuose su cukrumi ir druska padarome duobutę, į kurią įmušame kiaušinį, po truputį pilame pieną ir šluotele plakame iki vienalytės tešlos.
Bananus supjaustome griežinėliais. Aliejų giliame puode (kad būtų per pirštą maždaug) įkaitiname, banano griežinėlį pamirkome tešloje ir verdame aliejuje. Išvirusį bananą nusausiname ant popierinio rankšluosčio.
Valgome gausiai palaistę karamele. 





Komentarų nėra: