2012 m. balandžio 23 d., pirmadienis

Bulvinė pica

Jei po pietų lieka bulvių košės, ją galima panaudoti įvairiais būdais. Puikus variantas piemenėlių apkepas ar bulviniai kotletai, o gali net ir švilpikai puikiai pavykti, nors tradiciškai jie gaminami iš virtų bulvių, o ne bulvių košės. Aš vakar sugalvojau padaryti bulvinę picą, mat mielės namie buvo pasibaigusios ir klasikinės picos niekaip nepavyktų pagaminti be kelionės į parduotuvę, iš kurios kaip tik buvau grįžusi - šventai įsitikinusi, kad mielių dar turiu. Turėjau, deja jos paseno...

Tiesa, vaikai gan kreivai įvertino šitą patiekalą (jie tai juk žino, kad tikra pica kitaip atrodo), užtat suaugę namiškiai - labai teigiamai. Ir man pačiai žiauriai patiko. O jei dar prie jos būtų alaus... Mmmmm..


Bulvinė pica

Picos pagrindui:
2 stiklinės atvėsusios bulvių košės
~2/3 stiklinės krakmolo
1 didelis kiaušinis
druskos, pipirų, mėgstamų žolelių (bėriau šaldytų petražolių ir krapų)

Viską greitai sumaišome, stengiamės nepermaišyti. Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi supilame tešlą ir gražiai paskirstome bei išlyginame.

Picos įdarui:
100 g fermentinio sūrio, sutarkuoti
Gabalaitis karšto rūkymo kumpio, supjaustyti kubeliais
5 plonos juostelės šoninės, supjaustyti 2-3 cm gabalėliais
4-5 skiltelės marinuotų jalapenų (jie originaliai tariasi [chalapenjos]), susmulkinti
šaukštelis kmynų

Ant tešlos užbarstome tarkuotą sūrį, gražiai išdėliojame šoninės gabalėlius, pabarstome kumpio kubeliais, jalapenais, kmynais.

Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-35 min.




1 komentaras:

Maisto Diletantė rašė...

Ojojoj man kaip picų ir bulvių mėgėjai šitas patiekalas labai puikiai suderintas :) nors mano svarstyklės matyt tam visai nepritartų :)