2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Įdaryti vištienos suktinukai

Atšilo... Man tai pasitaisė nuotaika, bet matyt tik man. Mat poniai su kvapeliu eilėje prie kasos už manęs - tikrai ne. Jai vis reikėjo mane stumtelėti, paburnoti, įgelti, kad tik turėtų progą pasikolioti. Tiek to, nuėjau garsiai ir išdidžiai kaukšėdama aukštais kulniukais, įsikibusi į savo vištienos gabalėlį ir vyno butelaitį. Nes noriu paminėti šilumą, noriu paminėti gerą nuotaiką ir šiek tiek trumpesnę darbo savaitę. 




Įdaryti vištienos suktinukai 
(12 vnt. - ~4 porcijos)
(adaptuota pagal Gino D'Acampo "Buonissimo!")

1 vištienos krūtinėlė
12 karšto rūkymo šoninės griežinėlių (originale Parmos kumpis)
Druskos, pipirų
50-100 ml grietinėlės


Įdarui:
2-3 šaukštai minkšto sviesto
2 šaukštai šaldytų sukapotų petražolių (aišku smagiau, jei turite šviežių)
2 šaukštai šaldytų sukapotų krapų
1-2 česnako skiltelės
sauja tarkuoto kietojo sūrio (naudojau 18 mėn. Džiugą)


Česnako skiltelę išspaudžiame ir sudedame į sviestą, ten pat suberiame sūrį ir žoleles. Viską išsukame šaukštu.


Vištienos krūtinėlę susipjaustome kepsneliais - man pavyko padaryti 12 plonų kepsnelių. Juos šiek tiek pamušame, tada įtriname druska ir pipirais. Ant kepsnelio galo dedame šaukštelį įdaro ir jį susukame. Taip paruoštą suktinuką dar apsukame šoninės griežinėliu ir dedame į kepimo indą, šiek tiek suteptą aliejumi. Taip pasiruošiame visus suktinukus ir sudedame vieną šalia kito. Užpylame grietinėlę.


Kadangi man norėjosi ir garnyno kartu, tai 5 bulves nusilupau, supjausčiau į 4 pailgas skilteles, kurias 10 min (nuo užvirimo) viriau pasūdytame vandenyje. Tada nukošiau, įpyliau 2-3 šaukštus aliejaus, šiek tiek druskos, džiovinto raudonėlio ir išmaišiau. Bulves sudėjau šalia suktinukų.


Kepimo indą dedame į įkaintą iki 180 C orkaitę ir kepame apie 35-45 minutes. Bulvės turėtų būti iškepusios, šoninė apskrudusi. 







Komentarų nėra: