2012 m. sausio 21 d., šeštadienis

Salmon en croute

Tos rankos, kurios gamino kaukazietišką avienos plovą sausio 1 d., padovanojo man du didelius gabalus lašišos. Puikios, gražios žuvytės, kurią šiandien ir kepiau. Kol kas tik vieną gabalą! Lyg ir recepto išbandymas gavosi. O kadangi pavyko puikiai, tai antrą gabalą turbūt pakartosiu taip pat, gal net pasiseks pavaišinti dovanotoją. :) (tikiuosi, nuskambėjo kaip padėka).
Receptas iš "Jamie Oliverio ministerijos", kurį šiek tiek pakeičiau pagal save, nes neturėjau laiko eiti į tolesnę didesnio asortimento parduotuvę. Manau, kad rezultatas niekuo nenukentėjo, buvo labai skanu!
Surašysiu savo naudotus kiekius, bet reikia orientuotis pagal lašišos dydį ir valgytojų kiekį.



Salmon en croute

Lašiša (filė ar gabaliukai)
Trys lapeliai sluoksniuotos bemielės tešlos (pusė pakuotės, t.y. 250 g)
1 pomidoras
2 šaukšteliai žaliųjų bazilikų pesto
6-8 juodos alyvuogės
1 rutuliukas mozzarelos
Druska, pipirai, raudonėlis
Paplaktas kiaušinis

Lašišą susipjaustome maždaug pusantro piršto storio gabalais, pabarstome druska ir pipirais.
Ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi, pasidedame tešlos gabalėlius (truputį juos pakočiojau, kad būtų plonesni ir gražiai pasiklotų ant popieriaus), per vidurį tepame pesto.
Ant tešlos sudedame lašišą maždaug 2 cm nuo krašto. Ant lašišos išdėliojame pomidorus, mozzarelos gabaliukus ir pabarstome į kelias dalis supjaustytų alyvuogių gabaliukais.
Viršų pabarstome raudonėliais, tešlos kraštus patepame plaktu kiaušiniu.
Kepame 200 laipsnių orkaitėje 35-40 min.





Desertui:
Mano filmas: The Last Song (2010). Nežinau, kodėl užkabino, jo reitingai nėra aukšti, ir aš nelabai mėstu Miley Cyrus (ji vaidina pagrindinį vaidmenį)... Tiksliau žinau, tik va ar negėda tai pripažinti? Na tebūnie. Žiūrėjau ir taip gera buvo prisiminti, kaip atrodo pirmasis įsimylėjimas, kai buvau jauna. Gali net patikėti, kad tai kada nors pasikartos. Todėl pasižiūri dar ir dar kart. Be to, graži muzika, labai labai gražus pagrindinio vaidmens atlikėjas, graži gamta... Beje, pagrindiniai veikėjai vis dar kartu ir gyvenime.
Mano koncertas: Hugh Laurie (daktaro Hauso vaidmens atlikėjas): Let Them Talk (Great Performances). Naujojo Orleano bliuzas, puikūs gabalai, charizmatiškas atlikėjas. Nerealus video, žiauriai rekomenduoju. Pati geriausia daina (man, žinoma) čia. - St. James Infirmary.

6 komentarai:

rozmarinas rašė...

kaip tyčia buvau pirkus lašišą marinavimui ar tai sūdymui, tai atriekiau gabalą šiam pyragui. nu ką galiu pasakyti, ne mano skonio, už tai pirmą kartą gyvenime nusipirkau bazilikų pesto - geras dalykas. šiaip pastebėjau, kad mano su oliveriu skoniai gan skiriasi, nors yra ir nuostabių dalykų, man šitos knygos topas troškinys su miltiniais kukuliukais.

rozmarinas rašė...

p.s. filmą pažiūrėjau 10 minučių, ilgiau neatlaikė ir taip silpni mano nervai :D o muzika puiki, čia jau pritariu.
a ir dar dėl to grožio, nu man tai tas bernas žiauriai negražus, niekada į tokį dėmesio neatkreipčiau.

bea rašė...

niu va... O man labai gražus :) Pečiai tokie vyriški, snukutis mielas mielutis :)

rozmarinas rašė...

gmzz...man gal gražesni tokie gyvuliški ir brutualūs ilgaplaukiai, barzdoti karžygiai.

bea rašė...

oj prajuokinai :).
Man turbūt saldesni šiek tiek.

Indrė rašė...

Nuo tada kai pamačiau šį receptą noriu išbandyti. Tik kaip suspėti, m? :)