Mano mama nustebusi sako, kas čia per keistas receptas. Žinau, sako, kad mielinius pyragus kepa su uogienėmis, su varške, bet su šviežiais obuoliais? O čia būtent toks receptas, ir, patikėkite, tikrai geras receptas. Ką tik prapjoviau - jis tikrai SUPERINIS!
Mielinis pyragas su obuoliais
500 g miltų
50 g šviežių mielių + 1 šaukštas cukraus
1 kiaušinis
2 tryniai
1 stiklinė pieno
100 g sviesto
1 šaukštas aliejaus
1/2 stiklinės cukraus (dėjau daugiau, beveik pilną)
1/4 šaukštelio druskos
5-6 obuoliai
cukraus pudra pabarstymui
Mieles sumaišome su 1 š. cukraus. Sviestą ištirpiname, įpilme šaukštą aliejaus (nežinau, kam jis čia...), supilame pieną. Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi iki baltumo. Miltus sumaišome su druska ir tada į juos supilame mieles, sviestą su pienu ir kiaušinius. Užminkome tešlą ir paliekame šiltai pakilti.
Kol tešla kyla, pasiruošiame obuolius: nulupame, išimame sėklalizdžius ir susipjaustome į skilteles. Pakilusią tešlą sudedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, susmaigstome obuolius ir paliekame dar pusvalandį pakilti.
Kepame 190 C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą