2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Mielinis pyragas su obuoliais

Mano mama nustebusi sako, kas čia per keistas receptas. Žinau, sako, kad mielinius pyragus kepa su uogienėmis, su varške, bet su šviežiais obuoliais? O čia būtent toks receptas, ir, patikėkite, tikrai geras receptas. Ką tik prapjoviau - jis tikrai SUPERINIS!



Mielinis pyragas su obuoliais

500 g miltų
50 g šviežių mielių + 1 šaukštas cukraus
1 kiaušinis
2 tryniai
1 stiklinė pieno
100 g sviesto
1 šaukštas aliejaus
1/2 stiklinės cukraus (dėjau daugiau, beveik pilną)
1/4 šaukštelio druskos
5-6 obuoliai
cukraus pudra pabarstymui

Mieles sumaišome su 1 š. cukraus. Sviestą ištirpiname, įpilme šaukštą aliejaus (nežinau, kam jis čia...), supilame pieną. Kiaušinį ir trynius išsukame su cukrumi iki baltumo. Miltus sumaišome su druska ir tada į juos supilame mieles, sviestą su pienu ir kiaušinius. Užminkome tešlą ir paliekame šiltai pakilti.
Kol tešla kyla, pasiruošiame obuolius: nulupame, išimame sėklalizdžius ir susipjaustome į  skilteles. Pakilusią tešlą sudedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, susmaigstome obuolius ir paliekame dar pusvalandį pakilti.
Kepame 190 C įkaitintoje orkaitėje 40 min. Iškepusį pyragą pabarstome cukraus pudra.

Komentarų nėra: