Šita sriuba yra labai mėgstama mano sūnaus. Ir žiauriai paprasta. Užtat verdu gana dažnai ir jis visada paprašo antros lėkštės. Kad nepamirščiau, kas jam patinka - lai turi savo vietą bloge.
Kalafiorų sriuba su lydytu sūreliu
Reikės:
Svogūno
Morkos
Kalafioro
Susmulkintų krapų šaukštelis
1/4 šaukštelio indiškų prieskonių (naudojau Sambar masala)
2 šaukštų lydyto sūrelio
Druskos, pipirų
Aliejaus ir sviesto
Puode įkaitiname šlakelį aliejaus su gabalėliu sviesto, suberiame prieskonius, kad pakeptų 15-20 sekundžių. Svogūną smulkiai susipjaustome, morką supjaustome pusiniais griežinėliais. Beriame juos į aliejų ir pakepiname bent 5 minučių.
Kalafiorą padaliname žiedynėliais, nuplauname ir suberiame į puodą. Kliustelime vandens ir verdame, kol daržovės bus tokio minkštumo, kuris mums tinka ir patinka. Aš mėgstu, kad jos būtų dar truputį kietokos ir nesuvirusios iki galo - na, kad būtų ką kramtyti :).
Beriame druskos, pipirų, dedame lydytą sūrelį (Mildutė ar pan.) ir krapus. Kai sūrelis ištirps - sriuba paruošta!
1 komentaras:
niam niam niam sriubytė, viriau ir net neliko įamžint nei dubenėlio... teks kartot :) dowwe
Rašyti komentarą