2012 m. sausio 19 d., ketvirtadienis

Maple Blondie (Klevų sulos blondis)

Brauniai, blondžiai... kam man tai, aš juk net paragaut negaliu iškepusi. Tik kitą dieną ryte su kava. O laukti, manot, smagu??? Nė velnio. Bet ragavusieji sakė, kad skanu. Rytoj ir aš suvalgysiu. O šiandien... Šiandien tiek kuopiau virtuvę, kad neliko jėgų vakariniam naminiam pasportavimui, tik dviems puodeliams arbatos ir stiklinaitei XuXu. Savaitgalis ant nosies, pagaliau...

Maple Blondie (Klevų sulos blondis)

250 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštelis kepimo miltelių
140 g tirpinto sviesto
220 g rudo cukraus (naudojau perpus rudą, perpus baltą)
1/2 puodelio klevų sulos sirupo (iš akies pyliau)
2 kiaušiniai
Vanilės esencijos keli lašai
Sauja mėgstamų riešutų (dėjau graikiškus riešutus)

Atvėsintą tirpintą sviestą sumaišome su cukrumi, klevų sulos sirupu ir kiaušiniais.
Sausus produktus sumaišome atskirai. Tada į juos pilame skystus produktus ir užmaišome tešlą. Suberiame riešutus ir tešlą dedame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepame 180 C įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
Iškepusį blondį pabarstome cukraus pudra.

14 komentarų:

rozmarinas rašė...

Kažin ar jo to sirupo galima rasti, kokioje eilinėje parduotuvėje, tipo Iki, Maxima ir t.t.?

bea rašė...

esu pirkusi Maximoje, bet nežinau ar pastoviai būna.

rozmarinas rašė...

radau kokioj tai sveiko maisto parduotuvėlėj ir tuo pačiu grynos vanilės. taigi jau kepa, labai skani tešla, tačiau savo esme manau jis primins labai brangiai kainuojantį meduolį arba tiksliau klevuolį :D

bea rašė...

Tai aišku, klevų sula iškelia savikainą. Man rodos, niekuo nenukentėtų rezutlatas, jei pakeistume golden syrup. Bet taip buvo užmanyta, taip ir padariau. :)
Skanaus!
Ir, beje, pavydėtinas operatyvumas :)

bea rašė...

Tiesa, man klevų sulos sirupas labai patinkantis dalykas. Prie blynelių savaitgalio pusryčiams... mmmmm.... Arba ledus užsipilt.

rozmarinas rašė...

šiaip tai skonis gavosi tobulas, tikrai ne kaip meduolis ir tas specifinis skonis klevų sirupo labai į temą ir graikiniai riešutai. labai geras pyragiukas :wub:

Anonimiškas rašė...

As tai nesuprantu, kaip save taip galima kankinti ir bausti- kad nori paragauti, bet tik pauostyt sau leidi. Tai didzioji dalis malonumo is maisto gaminimo nebelieka.nezinau, ar mazas kasnelis, mazo pirstuko dydzio, ka nors jau taip kardinaliai gadintu..Man baisu girdeti apie tokia moteru aukas. Mindaugas

bea rašė...

Ačiū, Mindaugai už nuomonę.
Man po daug laiko gavosi pirmąkart susiimt gerai ir kratytis tu kelių kg, kurie man trukdo nešioti mėgstamiausią sijoną (jis tiesiog neužsisega), todėl mažas kąsnelis, ypač skanus, gali tapti pragaištimi... arba nesusivaldymu iki didelio kąsnelio. Šiuo metu vakare saldumynams vietos nėra. Be to, ryte su kava pats tas turėti gabalaitį :).

rašė...

:-)))))))))))))))))

kodėl kai kam nors pasiryžti ir jau pradedi vykdyti ir jau gaunasi, ir jau pastebi rezultatus ateina koks nors anonimas ir pradeda, kas čia tokio, kam tos aukos.
Kas svarbiausia, kad tas anonimas bebūtų vienas, bet ne....tiek jau daug, kad išnaikinti nepavyksta. Tik susiimi ir, tai iš kampo, tai iš po stalo, tai per monitorių....kam kankiniesi?

Sėkmės.

bea rašė...

Viskas ok :) kritikuokit! Man taip labiau pavyks užsispirti. Bet šiaip, yra ir kitų gyvenimo malonumų, ne tik maistas, ar ne? :)

rašė...

Nesuprantu, pasiguodžiau, kad man tas pats....sakai kritikuoju...........

bea rašė...

ai ne, viskas gerai. Aš čia bendrai reaguoju. :) Visos nuomonės man gerai!

rozmarinas rašė...

Geriau kepkit, aš jau antrą kartą kepu :D

bea rašė...

Aš irgi iškepiau antrąkart, tik vietoj klevų sulos pyliau Golden syrup, pagailėjau Klevų sulos... Bet gavosi lygiai taip pat puikiai :).