2011 m. vasario 22 d., antradienis
Mung pupelių, ryžių ir daržovių sriuba
Antradienis yra gera diena... Nes norisi daryti valgyti. Bent jau man. Šiandien po darbo per nepilnas dvi valandas sugebėjau padaryti tiek:
1. Picą (tešlą dariau pati, mielinę su kildinimu, prie to visų ingridientų pjaustymai, paruošimai, tešlos kočiojimas ir pan.)
2. Pyragą (apie jį bus kitas įrašas)
3. Sriubą - apie ją ir bus dabar, bet pirma... Pirma apie sūrį!
Šiandien Maximoje užtikau sūrį, kurio nebuvau ragavusi - etiketė rašo: Minkštas sūris, 75% riebumas, "Delice Mon Sire". Brie tipo sūris, riebumas neišpasakytas, bet skonis... Tirpsta burnoj, net nebesvarbu, kad jis toks riebus, niekas nebesvarbu, svarbu tik KIEK jo yra :).
Ok ok, turim pakalbėti apie sriubą, ne apie sūrį :)
Mano sriuba buvo improvizacija, bet labai vykusi.
Sriubai (apie 2,5 l) reikės:
1 stiklinės Mung pupelių
1 morkos
1 svogūno
1/2 paprikos
1 pakelio ryžių (rodos ten apie 100 g būna, ar ne? na gal 125...)
Gabalo moliūgo (10x10 cm)
šlakelio grietinėlės
saujelės kieto sūrio, smulkiai tarkuoto
prieskonių (masalų, krapų, druskos, pipirų)
aliejaus kepimui
Pupelių virimas užima daugiausiai viso laiko, tad pradedam nuo to, kad pastatome jas virti. Kol jos verda, puode įkaitintame aliejuje pakepiname svogūną su masalomis (naudojau Sabji, Pav Bhaji, Kitchen King). Suberiame morką ir papriką, supjaustytas kubeliais. Kai daržovės apkeps, suberiame ryžius, pilame vandens ir verdame. Morkai ir ryžiams suminkštėjus, sudedame moliūgą kubeliais ir išvirusias pupeles. Dar šiek šiek paverdame (moliūgui reikia apie 5 min.). Įpilame grietinėlę, suberiame sūrį, dedame krapų, druskos ir pipirų.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą