2011 m. vasario 27 d., sekmadienis
Biskvitinis citrininis pyragas
Šiąnakt sapnavau sapną. Nieko keista, dažnai sapnuoju. Bet pirmąkart taip ryškiai ryškiai sapne jaučiau kvapą - vyriškų kvepalų, kadangi sapne dalyvavo vyriškis. Tokių su lengva dūmo gaidele, lengvų ir labai malonių. Jau norėjau jo paklausti, kuo jis kvepia, bet ėmiau ir nubudau. Et... Užtat turiu kvepiantį pyragą - labai labai gerai kvepia!
Komentaruose skaičiau, kad mano dieviškasis Nelly Rubinstein citrininis pyragas kai kuriems pasirodė per riebus. Todėl prašom kitą, biskvitinį ir lengvutį citrininį pyragą, kuris lengvai gaminasi ir lengvai valgosi. Nors man Nelės pyragas vis tiek pirmoje vietoje :)
Reikės:
I
5 kambario temperatūros trynių
80 ml aliejaus (augalinio)
1 citrinos žievelės ir sulčių
150 g miltų
1 šaukštelio su kaupu kepimo miltelių
II
5 kambario temperatūros baltymų
150 g cukraus
175 laipsniai orkaitė
21-23 cm kepimo forma
1. Trynius, aliejų, citrinos sultis ir žievelę išplakam. Įmaišom miltus su kepimo milteliais.
2. Baltymus plakam,kai jie jau bus beveik standūs, po truputį dedam cukrų ir plakam toliau. Kai baltymai bus standūs ir visas cukrus ištirpęs, juos atsargiai įmaišom į trynių masę.
3. Sukrečiam į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi ir kepam apie 35-45 min. Iškeptą pyragą pabarstom cukraus pudra.
Pranešimą parašė
bea
ties
16:00
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
pyragas,
saldumynai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą