2014 m. balandžio 5 d., šeštadienis

Skanus vakarėlis su Vilniaus margarinu

Ir vėl susitikimas su bendraminčiais: Vilniaus margarinas mus sujungė į smagų pasisėdėjimą. Man visada didžiausia pridėtinė vertė tokių susitikimų yra tie žmonės, kurie mane įkvepia gaminti, papasakoja ką naujo ir skanaus atrado, kur įsigyti ieškomų produktų. 

Vienok geras yra vakarėlis, kai niekuo rūpintis nereikia: tave pasitinka plačiai išskėstomis rankomis, kalnas jau suruoštų ingredientų, picą gamina virtuvės šefas, o tu gali sau gurkšnoti vyno taurę ir niekuo nesirūpinti. Tik geru pašnekesiu.




Apie ką vakarėlis? O gi Vilniaus margarinas kartu su Skaniausių šeimos kepinių knyga ir Kepinių akademija gamino picą mums, tinklaraštininkams. Na vis dėlto pica aš to kepinio nevadinčiau, greičiau užkandiniu pyragu. Pica man yra tai, kas pagaminta iš klasikinės picos tešlos - vanduo, mielės, miltai, aliejus. Taškas.  Tai buvo skanu, bet tai nebuvo pica.

Pristatau jums tešlos receptą, kurios video galite pamatyti Kepinių akademijos tinklapyje:

70 g tirpinto margarino
300 g miltų
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis kepimo miltelių ar sodos
125 g grietinės
1/4 stiklinės vandens
druskos

Sumaišome skystus ingredientus, tada beriame sausus. Užminkome tešlą ir dedame atvėsti bent 15 min. Tada išsikočiojame ir subadome šakute. Apkepame apie 10 min., tada ant viršaus dedame įvairiausius priedus ir kepame dar apie 7-10 min.


















7 komentarai:

Indrė rašė...

Skaniai atrodo :) gaila nedalyvavau

Anonimiškas rašė...

Mano manymu margarinas yra nuodu nuodas, kam naudoti kazka sintetinto jei yra sviestas, aliejus ir galu gale senieji lietuviams iprasti kiauliu taukai. Jei turite seimoje ar pazistamu tarpe onkologu - pakalbekite su jais apie margarina. Siaip labai patinka Jusu tinklarastis ir visuomet apsidziaugiu radusi nauja irasa.

bea rašė...

Dėkui :) Aš irgi už sviestą.

Vilma rašė...

Tai ar skani buvo ta "pica" su nutella? :)

bea rašė...

Visai nieko ;)

Saldu ir gardu.... rašė...

dariau pica pagal si teslos recepta...grynai kaip pyrago padas...picai jo daugiau nenaudociau..

bea rašė...

Taip, tą ir sakau, labiau pyragas nei pica. :)