2013 m. gruodžio 15 d., sekmadienis

Lęšių-kynvos rutuliukai

Labai tinkamas patiekalas vegetarams. Jei norite patiekti kaip pagrindinį patiekalą, tiesiog paruoškite šalia salotų - bus lengvi ir labai skanūs pietūs. Bet galima patiekti ir kaip užkandį - karštą ar šaltą. Galim juos daryti didesnius kaip paplotėlius - taip bus greičiau. Tiesiog šiandien man norėjosi finger-food - maisto, imamo pirštais :)


Šį įrašą remia „Hiperfarma.lt“ ir jos dukterinė internetinė parduotuvė „Hipereko.lt“




Lęšių-kynvos rutuliukai

(adaptuota iš Meatless Monday)


(apie 35-40 kamuolėlių)

1 stiklinė žalių lęšių
0,5 stiklinės kynvos
1 šaukštelis Tava Fry prieskonių
1 šaukštelis kario
1 svogūnas
Kuokštas susmulkintų krapų
4-5 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druska, pipirai
Džiuvėsėliai apvoliojimui
Kiaušinis (nebūtina, jei esate veganai)
Aliejus kepimui

Padažas (mirkalas)
4-5 šaukštai grietinės
žiupsnelis nutarkuotos citrinos žievelės
druska, pipirai
Žiupsnis krapų

Išverdame atskirai lęšius ir kynvą, kol jie taps minkšti. Lęšius, prieskonius, krapus ir svogūną sudedame į kombainą ir sutriname iki vientisos masės. Paruoštą mišinį perdedame į kitą indą ir įmaišome alyvuogių aliejų, kad mišinys taptų lipnus ir būtų galima suformuoti rutuliukus. Sudedame išvirusią kynvą, išmaišome. Jei nesate veganai, galite įmušti kiaušinį. Suformuojame rutuliukus, juos apvoliojame džiuvėsėliuose. Įkaitiname keptuvėje aliejų ir kepame rutuliukus, kol apskrus. 

Tuo tarpu pasiruošiame padažą: išmaišome grietinę su citrinos žievele, krapais, druska ir pipirais.


Lęšių-kynvos rutuliukus patiekame karštus ar šaltus su grietinės padažu.



Komentarų nėra: