2013 m. gruodžio 19 d., ketvirtadienis

Alice Medrich šokoladiniai triufeliai

Alice Medrich - verslininkė ir kulinarinių knygų autorė, kuri ypač domisi šokoladu. Ją netgi vadina Pirmąja šokolado ponia. Šiandien mane sudomino jos šokoladiniai triufeliai - jie daromi kitaip nei dažniausiai sutinkami receptai.Šių triufelių gamybai naudojami kiaušinių tryniai. Rezultatas - minkšti, burnoje tirpstantys maži malonumo gabalėliai.


Alice Medrich šokoladiniai triufeliai


450 g juodo šokolado
150 g sviesto
keli žiupsniai druskos
2 tryniai
100 ml verdančio vandens
Trečdalis šaukštelio cinamono, keli žiupsniai kardamono
4-5 šaukštai cukraus (tuo atveju, jei šokoladas kartus)
Nesaldinta kakava pabarstymui

Stačiakampę kepimo formą išklojame kepimo popieriumi. Šokoladą su sviestu ir druska ištirpiname storadugniame puode, išmaišome iki vienalytės masės. Trynius su cukrumi plakame mikseriu, pildami verdantį vandenį. Išplaktus trynius pilame į šokolado masę ir maišome. Suberiame prieskonius ir išmaišome. Triufelių mišinį supilame į formą ir statome kelioms valandoms ar pernkat šaltai sustingti. Karštu peiliu pjaustome sustingusią masę kubeliais, juos apiberiame kakava.


Labai tinka su Švyturio Baltijos alumi.

Receptas publikuotas: www.svyturys.lt



1 komentaras:

Dalia, Septyni virtieniai rašė...

Cha! Jeigu jau braškės su pipirais, tai šokoladas su alumi