2013 m. rugpjūčio 5 d., pirmadienis

Pyragas apgavikas

 Na ne, iš tiesų, tai mes, žmonės, tokie. Dažnai sakom visai ne tai, ką norėtume - o tai, ką reikėtų. Dažnai neparodome jausmų, kuriuos jaučiame. Pasakome, kad jaučiame vieną, bet jaučiame visai ką kitą. Arba tiesiog pasikeičiame - nors kai tai įvyksta labai trumpu laiku, atrodo, kad viskas buvo netikra. O gal tiesa, kad nors tai trunka tik akimirką - tai vis tiek meilė? Tada kiekvienas mano susižavėjimas meilė, o ji mane ištinka gana dažnai :) Nesakau, kad kalba eina apie žmones :) Greičiau apie visai ką kitą...

O pyragas apgauna savo obuoliniu skoniu, nors obuolių jame nė kvapo. Tai tik gausiai suderėjusios cukinijos, kurių sėklas teta parvežė iš Italijos - puikios tamsiai žalios cukinijos, kurių odelė minkštutė, net kai jos didelės. Galima valgyti su visu minkštimu, sėklomis ir odele. Bet šiam pyragui visai tai pašalinsime - kitaip galima suabejoti obuoliniu įdaru :)



Obuolinis pyragas be obuolių

(Šaltinis: food.com)

Įdarui:

900 g cukinijos
100 ml citrinų sulčių
120 g cukraus
1 šaukštelis cinamono
1/3 šaukštelio muskato riešuto

Tešlai:

220 g sviesto
300 g miltų
140 g cukraus
1 šaukštelis cinamono

Cukiniją nulupame ir išimame sėklas, tada supjaustome kubeliais. Cukiniją verdame su citrinos sultimis apie 15-20 min. kol suminkštės. Tada suberiame cukrų, cinamoną ir muskato riešutą bei paverdame dar minutę kitą.

Visus tešlos ingredientus sudedame į kombainą ir išsukame iki trupinių. 2/3 trupinių suberiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ant jų sudedame įdarą, ant viršaus suberiame likusius trupinius. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.


3 komentarai:

Lapė rašė...

O taip, tą tavo itališką cukiniją ragavom - skani baisingai :) ir receptas geras - bandysiu.

o meilė....sakyčiau, kad vistik tai meilė, laikas čia nesvarbus.

Julija rašė...

Tai kaip ten su tuo obuoliniu skoniu-iš tiesų obuoliai jaučiasi? Ar keptum dar kartą? Klausiu, nes pačiai norisi išbandyti šį receptą :)
Beje, kokio skersmens formai skirtas receptas?

bea rašė...

aš kepiau 27 cm formoje.
kas ragavo visi buvo įsitikinę, kad tai obuolinis pyragas. manau, kad tikrai dar kepsiu, juolab, kad puikiai suderėjo cukinijos. tikrai rekomenduoju išbandyt