2013 m. birželio 17 d., pirmadienis

Nušvitimai



Dienos bėga taip, kad savaitės pabaigoje nepamenu net ką ir kada veikiau - turiu peržvelgti FB, Endomondo, užrašus - tada tik atgaminu. Reikia atostogų ir sulėtinti tempą, nes atrodo, kad gyvenimas mane gyvena, o ne aš jį. 

"Aš taves niekada nepaleisiu. Niekada" - sakė Jis, kuris negali manęs sulaikyti.
"Ar tekėsi už manęs?" - klausė Jis, kuris negali vesti.
Jis, kuris gali, - tyli. Gal ir gerai, nes aš negaliu. Nes nenoriu.

Jaučiu, kad barstausi. Man gerai vienai, tą jau supratau. :) Kol neateis kitoks jausmas. Kol reikės žmogaus tiek daug, kad galėsiu paaukoti savo vienumą.

Tai, kas geriausia, nutinka netikėtai - kavos puodelis ryte į lovą. Namai ne mano, vyriškis ne mano, lova ne mano. O kava - man. Nesvarbu, kad kavos negeriu jau metai laiko, šis puodelis su tokia didele pridėtine verte, kad su malonumu apkabinu jį, susirandu ant stalelio knygą ir pasidovanoju geriausią pusvalandį per visą savaitę. Pusvalandis man reabilituoja Kristiną Sabaliauskaitę. Kažkada bandžiau skaityti "Silva rerum" - po 30 puslapių numečiau, nes labai erzino jos rašymo stilius. Daugiau nebandžiau. O čia po ranka pasitaikė "Danielius Dalba ir kitos istorijos" - užkabino. Reikės prašyti paskolinti. Tie svetingi namai pilni šilumos, jaukumo ir daug gerų knygų. Ačiū jiems ir jų gyventojams.

Užsitepu ant odos stebuklingo tačiau mėšlu kvepiančio aliejaus ir einu gult, pamąstysiu apie nušvitimus...


5 komentarai:

Kiaunė rašė...

Labai "like" šitam įrašui

bea rašė...

Ar todėl, kad teisingai ir puikiai išauklėtas tavo giminės narys čia paminėtas garbingiausioj pozicijoj? :)

Lapė rašė...

:))) ačiū, Bea* ir laukiu jau pajūriuose ;)

Kiaunė rašė...

Cha, tikrai nežinojau, kad čia apie mano broli:) Bet tai malonu, kad pasirodė puikiai išauklėtas:)))))
Like už tai, kad labai pataikė man į nuotaiką, kad taip gražiai sudėlioti žodžiai ir kad perskaičius šį įrašą norėjosi šypsotis. Prie šypsenos, aišku, labai prisidėjo paskutinė frazė. Tokia tiesiai į dešimtuką

bea rašė...

ačiū už gražius žodžius :)
jau supratau, kad vyrai mano gyvenime labai spalvingai išstoja - krūvas istorijų galėčiau parašyti, tik kaži ar jie būtų patenkinti. Nors kam rūpi, a?