2013 m. birželio 28 d., penktadienis

Maxima sūrių klubas: Burrata



Ar pastebėjote, kad nuo gegužės mėnesio Maximos parduotuvėse atsirado Sūrių klubas? Įvairiausi sūriai iš įvairių gyvulių pieno (karvių, avių, ožkų, buivolių), iš įvairiausių šalių. Ir sūrių skyrelyje galima rasti Sūrių klubo gidą - nemokamą leidinuką, kuris padės susigaudyti kaip ir kas. Na šiek tiek pabandysiu padėti ir aš, nes Maxima dovanojo man sūrių pavyzdžių.

Šiandien gaminau salotas su Burrata, šviežiu itališku sūriu, gaminamu iš Mozzarellos ir grietinėlės. Tai karvių pieno sūris, kurio paviršius padarytas iš Mozzarellos, o viduje yra Mozzarella su grietinėle arba sviestu. Fantastiškai skanus sūris, tiesiog tirpstantis burnoje.


Siūlau ragauti jį su keptų daržovių salotomis.


Keptų daržovių salotos su Burrata

(1 porcija)

Sauja gražgarsčių
3-4 griežinėliai baklažano
1 pomidoras, supjaustytas griežinėliais (naudojau pusę oranžinio ir pusę raudono pomidoro)
3-4 griežinėliai paprikos
1-2 griežinėliai vytintos kiaulienos (naudojau ispanišką)
1/2 Burratos rutuliuko
1 skrebutis
Šlakelis aliejaus kepimui

Šlakelis tyro alyvuogių aliejaus
Griežinėlis citrinos
Druska, pipirai

Baklažano, paprikos ir pomidorų griežinėlius apkepame iš abiejų pusių ant keptuvės* su šlakeliu aliejaus. Lėkštėje išdėliojame gražgarstes, ant jų keptas daržoves, vytintos kiaulienos gabalėlius ir sūrį. Pašlakstome tyru alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais, išspaudžiame skiltelę citrinos. Valgome su šiltu skrebučiu. Niam!

*Vasaros metu daržoves galima iškepti sudėjus ant grotelių virš įkaitusių žarijų. Arba 5-7 minutes orkaitėje.



Komentarų nėra: