2013 m. vasario 19 d., antradienis

Vapiano once again

Dar vieną sotų kartelį tinklaraštininkus sukvietė Vapiano. Pirmą kartą prisimenu buvo gerai, bet antrą... Dar geriau! Truputį nervavausi, kad vėlavome, bet oro sąlygos tikrai vakar buvo nepalankios skubėti, juolab piko valandų kamščiai... Todėl nerealiai apsidžiaugiau radusi laukiančią šampano taurę ir daug įvairiausių užkandžių. Gaila neturėjau progos visų jų nufotografuoti, nes jie sparčiai dingo alkanų tinklaraštininkų pilveliuose, kol vienas iš "Vapiano Vilnius" steigėjų Tarvo Jaansoo mums pasakojo apie restoraną. 





Be to, maloniai bendravome su virtuvės šefu Tomu Pipiru (bet kai pavardė, ką? Pats tas tokiai profesijai).



Jau pirmame reportaže labai daug prirašiau apie restorano koncepciją, tad šįkart norėjau paliaupsinti picas, nes jos man padarė labai gerą įspūdį. Picas gerb. picų kepėjas Šarūnas kočioja (jei taip galima pavadinti) rankomis - ir jos gaunasi fantastiško lygumo ir vienodumo. Žinoma patirtis, patirtis ir dar kartą patirtis, vat ir prašom: stiprios rankos ir jautrūs pirštai! Paprašėm mažo šou - pamėtyti ir išsukti picos padus ore - ir tai buvo įvykdytą :). Lydekai paliepus, man panorėjus...



Picoms naudojamas vietoje daromas pomidorų padažas iš konservuotų pomidorų be druskos ir pipirų, tik su žolelėmis!



 Kepama 300 laipsnių karštumo orkaitėje.


Vienbalsiai su kolege tinklaraštininke išsirinkom picą su figomis ir parmos kumpiu bei medumi. Tobulas derinys ir tobula pica (beje, pati brangiausia meniu, bet tikrai ne todėl tobula). Pasigrožėkit!

Vienam vakarui kai kurios tinklaraštininkės buvo pakviestos tapti Vapiano virėjomis ir gamino pastas bei picas mums visiems. Kadangi aš jau pirmą kartą gavau progą pakilnoti tas sunkias keptuves, tai šįkart nutariau, kad man smagiau bus ragauti, ragauti, ragauti. 






Beje, p. Pipiras pavaišino ir paaštrinta pasta su bolognese padažu - buvo fantastiškai skanu! Deja nuotraukos nespėjau padaryti, mėgavausi aštrumu. Mano skonio aštrumas, o taip. Gaila, kad jau po picų vietos manyje nebuvo daug, juolab mums į ausis aidėjo žodžiai: desertai, tiramisu, crema di fragola, panna cotta... Viskas, nuotraukų daugiau nebus, einu pasvajosiu dar apie tą dievišką tiramisu.

P.S. Greičiau atsidarykite Kaune (sakė, gal kitąmet??)

12 komentarų:

Ramune rašė...

na, jei jau taip visai nesaliskai - konceptas lb neblogas, bet kaip ir kiekvienas reikalas lt gerai prasidejes, turi tendencija prasteti. tikiu, kad show blogeriams buvo geras. o bet taciau. kai tenka pietu metu uzsukti i sia vieta bent pora kartu per savaite, kelia nuostaba seimininku nepasivarginimas. Pvyzdziui:nepasivarginimas per metus bent karta pakeisti/pavarijuoti dienos pietu meniu. Visus istisus metus dienos pietums yra TIE PATYS TRYS PASIRINKIMAI. nepasivarginimas pietu piko metu i darba pajungti visa personala ir uzimti visas darbo vietas. laukti 45 min. pietu ir per 15 min juos ryti - ka as zinau. Taip kad pazistu vis daugiau zmoniu, kurie dideliu lanku lenkia vapiano. Gal nelaukit lb Kaune. Smagiau, kai yra kur nuvaziuoti ir nesigadinti ispudzio:)

bea rašė...

Va kadangi aš nebūnu perpiet, tai neturiu nuomonės. Ką žinau, o gi tai, kad lankstumo dėl meniu tinkliniuose restoranuose nėra. Visur vienodai ir nekitaip :(. Pritariu - tai nekas.

Ramune rašė...

bet kad taip ziauriai nebutu... tie patys trys pasirinkimai visus istisus metus. Na, man kazkas nesuvokiama. Ai, atsiprasau, kad cia taip apie ta pati, tiesiog siandien dar su kolegomis ta pati apkalbejome, del to gavosi labai karsta tema:) tarp kitko, porcijos irgi zenkliai sumazeje. na, tikekimes po ikurejo vizito bus teigiamu poslinkiu ne tik blogeriams:)

bea rašė...

Tikiuosi, kad tavo atsiliepimą jei paskaitys ir padarys išvadas :). Labai to norėčiau. Juk mes tinklaraštininkai ir esame tam, kad darytume įtaką, kad mus skaitytų, komentuotų ir iš to kas nors geriau gautųsi :).
Ačiū, kad parašei :)

Maisto Diletantė rašė...

Bea, na žinok tikrai skrandis gurgzt pradėjo, viskas atrodo puikiai. Ir jokio minusiuko? :)

bea rašė...

Matai, renginys buvo, juk ne šiaip nuėjom pabandyti. Tai mumis buvo pasirūpinta puikiai. Iš esmės, aš balsuočiau už picas. Patys makaronai irgi super, tačiau padažai ruošiami labai aukštoje temperatūroje, kaip po to suvirškinti tokius perkaitintus riebalus??
O šiaip pati koncepcija, kad gauti ką tik pagamintą maistą, kuris gali būti adaptuotas tavo skoniui (aštrumas, yra/nėra svogūnų/česnakų ir pan), labai labai faina.

Unknown rašė...

Aš ten beveik kas dieną lankausi. Anksčiau keisdavo dienos pietų meniu dažniau. Šis ilgokai užstrigęs.

Labai patiko, kai buvo vieną kartą (ar du) alyvuogių dienos. Tada galima užsisakyti ledų su citrinų/aliejaus padažu - labai skanu!

O dėl tos dienos pietų meniu, tai galima gi paprašyti, kad ko nors kito įdėtų ar išimtų ką. O jei pagrindas nepatinka - nebūtina gi dienos pietus valgyti. Ar ne taip?

Viktorija rašė...

Och, ta pica tai tikrai pasakiška buvo... :)
Aš esu kelis kartus buvus pietų metu. Kažkiek palaukti reikėjo, bet tikrai ne 45 min. Bet gal man tik pasisekė :)

Dalia, Septyni virtieniai rašė...

pritariu, picos paliaupsinimo vertos

Anonimiškas rašė...

Ramune,

Akivaizdu, kad diskusija jums gavosi karšta ir todėl nevisiškai pagrįsta :) pasirinkimų yra visgi keturi, paskutinį kartą keitėsi prieš ~penkis mėnesius (ilgokai užstrigę buvo, tiesa, bet iki metų toli), o ir varijuoti patiekalų ingridientais drąsiai galima, kaip Skirmantas ir sako :)
Dėl laukimo tikrai pritariu, čia veikiausiai kaltas lietuviškas polinkis taupyti nepatenkintų svečių sąskaita, bandant "apsieiti" su kuo mažiau darbuotojų. Kantriausieji sulaukia, nors ir nepatenkinti, bet juk svarbiausia, kad sumoka :) liūdnas vaizdas šioje srityje

Anonimiškas rašė...

Ramune,

Akivaizdu, kad diskusija jums gavosi karšta ir todėl nevisiškai pagrįsta :) pasirinkimų yra visgi keturi, paskutinį kartą keitėsi prieš ~penkis mėnesius (ilgokai užstrigę buvo, tiesa, bet iki metų toli), o ir varijuoti patiekalų ingridientais drąsiai galima, kaip Skirmantas ir sako :)
Dėl laukimo tikrai pritariu, čia veikiausiai kaltas lietuviškas polinkis taupyti nepatenkintų svečių sąskaita, bandant "apsieiti" su kuo mažiau darbuotojų. Kantriausieji sulaukia, nors ir nepatenkinti, bet juk svarbiausia, kad sumoka :) liūdnas vaizdas šioje srityje.

Anonimiškas rašė...

makaronai man pas juos visiskai nepatinka, sulipe, padazai neskanus..

del picu- vidutines.

salotos- geros.

be to, imu tik issinesimui. koncepcija, "ale valgykla" man ne prie sirdies..