2012 m. rugpjūčio 12 d., sekmadienis

Tobulasis sūrpyragis

Iš tiesų, perbėgęs per keletą tinklaraščių ir sustojęs pas mane net keliems bandymams, vienareikšmiškai tapo pripažintas ypatingu. Ypatingai skanus, visai nesudėtingai padaromas. Šiandien užtrukau 30 min. kartu su indų plovimu. Na žinoma, prašau nepamiršti, kad pas mane šiaip viskas labai greitai darosi ir jokių "palauk" nebūna, tai galbūt kitam prireiktų ir šiek tiek daugiau laiko. 




Sūrio pyragas


Pagrindui:
225 g sausainių (naudojau perpus Selga kondensuoto pieno skonio ir šokoladinius)
100 g sviesto (tirpinti)
100 g riešutų (dėjau perpus graikinius ir lazdyno)
1/4 šaukštelio cinamono

Įdarui:
250 g. ricottos
250 g mascarponės
0,7 indelio saldinto kondensuoto pieno
3 šaukštai skysto medaus (jei medus kietas, reikėtų atsargiai pašildyti, kol suskystės)
250 ml plakamosios grietinėlės
1 pokelis dr.Oetker želatinos (kurią užpilame 0,5 stiklinės verdančio vandens ir išmaišome bei paliekame truputį atvėsti)

Papuošimui: du šaukštai nesaldintos kakavos+1/2 šaukštelio cinamono

Tortinė kepimo forma uždaromu šonu: 26 cm skersmens


Pagrindas: Riešutus susmulkiname. Sausainius sutriname elektriniu smulkintuvu. Sumaišome kartu su riešutais, cinamonu ir užpilame ištirpintu sviestu. Suberiame į kepimo formą  ir apspaudžiame (naudojau bulvių trintuvę - su ja stipriai suspaudžiau). Dedame į šaldytuvą.

Įdaras: Grietinėlę išplakame iki standumo.  Įmaišome ricottą ir mascarponę, kondensuotą pieną ir medų. Paragaujame ar pakankamai saldu. Tada supilame ištirpintą želatiną. Viską supilame į formą, pabarstome kakava su cinamonu ir dedame į šaldytuvą 3 valandoms. 





Pagal: Savaitgalio rendez-vous

4 komentarai:

La femme rašė...

Na ir tobula... Iškart gaminu.

Indrė rašė...

na tikrai - grožis didelis :)

Anonimiškas rašė...

Sveiki! Norejau pasiteirauti del zelatinos. Nes vat viska turiu, imu ir bandau pakartoti - ragausim ryt, nes yra proga ;) Dr. Oetker zelatina raso, t.y. parasyta ant pakelio, kad 1l vandens visas pakelis-20 gr. Cia naudotis jusu instrukcijom, ar ne ta zelatina pagriebiau? :)

bea rašė...

taip šita želatina. Ji skirta sustingdyti vieną litrą masės. Aš ją tirpinu pusėje stiklinės verdančio vandens ir tada pilu į paruoštą masę, išmaišau, krečiu į formą ir dedu šaltai.