2012 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Karbonadai ant grotelių





Visi gyvena olimpiada ir niekas neberašo į blogus, ne? Bent jau man susidarė toks įspūdis. Aš pati kažkiek pasižiūriu, bet nesikraustau iš proto, tik lengai mėgaujuosi. Džiaugiuosi, kad turime tiek puikių sportininkų, man medaliai nėr taip svarbu, juk tarkim būti kad ir 5 ar 7 pasaulyje, tai čia argi ne puiku? Aišku, kad taip. Beprotiškai sunkus fizinis pasiruošimas, nuolatinis režimas, įtampa ir pan. - gimti reikia sportininku ir kovotoju, slabakai tokiais netampa. Didžiuojuosi visais mūsų sportininkais :).


Pati šiandien numyniau 30 km dviračiu (verkia mano kojos ir užpakalis dabar), žiaurus reikalas. Bet nežiūrint to, kad kojų nelabai jaučiu - puikiai jaučiuosi. Gera diena buvo. 


O vakar sode kepėme karbonadų kepsnius ant grotelių. Tikslaus recepto čia nebus, tik pagyrimai prieskoniui, kurio anksčiau nenaudojome. Dašis, dašis, dašis. Gėris ne kitaip. Kvapu panašus į čiobrelį, skoniu gal mažiau, bet tiesiog puikus prieskonis! Rekomenduoju užsiauginti :)


Taigi, kaip buvo marinuojami mūsų karbonadiniai kepsneliai.


Mėsytė, supjaustyta 1-2 cm storio kepsneliais
Krūvelė dašio
Kelios šakelės baziliko
4-5 pomidorai
Druska, pipirai
Kelios skiltelės česnako


Prieskonines žoleles smulkiai sukapojame, česnaką susmulkiname, pomidorus supjaustome skiletelėmis. Mėsytę ištriname druska, pipirais, žolelėmis ir česnaku, tarp gabalėlių sudedame pomidorus ir paliekame kelioms valandos, geriausiai per naktį išsimarinuoti.
Kepame ant žarijų. 



Komentarų nėra: