2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Keksas su šokoladu

Na ir kas kepa keksus vasarą??? Aš - nes labai mėgstu, nes namiškiai mėgsta, nes šiaip skanu.  Nors šitą ragausiu tik rytoj, bet sprendžiant iš to, kad apdairiai įsidėjau jo į dėžutę tik iškepusi, tai padariau labai protingai. 
Šitą keksą man rekomendavo Elžbieta, o jos rekomendacijomis aš pasitikiu. Geras keksas... Buvo keksas, nėra kekso. 






Keksas su šokoladu



200 g juodojo šokolado
200 g sviesto
1 šaukštas meduolių prieskonių (naudojau tik cinamoną ir imbierą)
175 g cukraus
3 kiaušiniai
225 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
druskos
100 g juodojo šokolado viršui pabarstyti (neprireikė - patepiau iškepusį keksą likučiu nuo to, kurį dėjau tarp tešlos sluoksnių... ne taip kad pagailėjau, labai jau daug man jo pasirodė).


Forma 20x11 cm, iškloti kepimo popieriumi


200 g šokolado ištirpinti su 25 g sviesto. Minkštą sviestą išplakti su cukrumi, palaipsniui įmušti kiaušinius ir sumaišyti kartu. Birius produktus persijoti ir visus sumaišyti.
Kiaušinių-sviesto masę ir miltų mišinį sumaišyti, kol susijungs.


1/4 tešlos įdedame į formą, išlygint. Patepti dalimi šokolado, ant viršaus tešlą ir taip kartoti, kol bus 4 sluoksniai tešlos ir trys šokolado.


Ant viršaus užtarkuoti likusį šokoladą.


Kepti apie valandą 175 °C. Šiek tiek aušinti formoje, po to - ant grotelių. 






5 komentarai:

Indrė rašė...

Šitas nesveikai skanus! Rekomenduoju

Elžbieta rašė...

Koks gražuolis, gaila, kad jau "buvo" :D džiaugiuosi, kad patiko :) O kaip atrodė perpjautas? labai įdomu, kaip bangavo :)

bea rašė...

Elžbieta, gražiai bangavo :). Tik susivalgė pergreit :D

Jolanta rašė...

Šiaip tai aš nemėgstu keksų.Vaikams kepu. Bet šį kartą - išimtis iš taisyklės. Superinis. Ačiū. Tik tokio gražaus viršaus nesigavo padaryti :( bet niekas nepastebėjo

Julė rašė...

:) :) Keksas buvo, kekso nėr. :) :) :) Geras!