2012 m. birželio 5 d., antradienis

Fiskars peiliai, Čiop čiop ir Deivydas Praspaliauskas

Dalyvavau renginyje Čiop čiop studijoje , kuris tikrai buvo labai labai geras. Įdomus, skanus, be pasipūtusių žvaigždūnų, besistumdančių aplink. O dabar iš pradžių.


Peiliai Fiskars, kurių turiu bent trejetą ir labai mėgstu, pakvietė sudalyvauti savo naujos kolekcijos Fiskars Edge pristatyme. Jau gerai žinomas ir visą restoranų bendruomenę sudrebinęs savo puikiu gaminimu, "Lauro lapo" įkūrėjas, virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas demonstravo peilių miklumą. 


Renginio metu apie peilius pasakojo Fiskars marketingo vadovas Mikko Manninen. Pasirodo, Fiskars atliko tyrimus ir nustatė, kad maisto gaminimas tampa vis populiaresne laisvalaikio praleidimo forma. Išties, virtuvės ribos išsiplečia bei apima ir svetainę, sodą ar daržą. Žmonėms gaminimas tampa bendravimo forma. 


Kas įdomiausia, kad didžiausiais gaminimo entuziastais tampa vyrai, kurių amžius tarp 20 ir 30 metų. O jiems patinka peiliai, ar ne? Naujoji Fiskars virtuvinių peilių kolekcija pasižymi labai stilingu dizainu (juodinti ašmenys, juoda rankena, oranžinės juostelės), ilgaamžiškumu, ir patogumu. Jau išbandžiau savo naująjį peilį - man jis labai patiko (jei nepatiktų, tikrai nerašyčiau). O aš juos mėgstu didelius ir patogius. 


Labai didelį įspūdį padarė Deivydo pagamintas patiekalas, kuriuo mus vaišino: pomidorų-ridikėlių salotos, perlinės kruopos su lęšiais ir jautienos išpjova. Kiekvienas iš jų buvo visiškai natūralaus skonio, neužgožtas nei prieskoniais nei padažais. Tai turbūt ir yra siekiamybė - pagaminti taip, kad išryškintum ingrediento skonį, jo niekuo nepaslėptum, o išgrynintum. Ačiū, Deivydai, būtinai apsilankysiu "Lauro lape", kai tik vėl būsiu Vilniuje ir turėsiu laiko ramiai pasimėgauti. Ir labai labai rekomenduoju Deivydo duoną - ji fantastiška!


Nedaugžodžiausiu, geriau dalinuosi renginio akimirkomis.









2 komentarai:

Unknown rašė...

O dieve, kokia tu greita :)

bea rašė...

Jurga, jei ne dabar - tai kada?
Be to, esu tokia apsipatenkinusi, kad negaliu to nutylėti.