2011 m. rugpjūčio 28 d., sekmadienis

Sūrininkų namai


Paskutinę atostogų dieną suplanavau kelionę į Sūrininkų namus, jau seniai norėjau ten apsilankyti - juk išties sūriai man labai labai patinka. Nekeisčiau į mėsą, oj ne. Sūrininkų namai yra Varėnos rajone, maždaug 50 km nuo Vilniaus ir 129 km nuo Kauno, tai keletas sūrius gaminančių susivienijusių ūkininkų, auginančių avis, ožkas ir karves. Visų jų sūrių galima paragauti kavinėje-parduotuvėje "Sūrininkų namai". Štai taip atrodo jų meniu.
Užsisakėme sūrių degustaciją - gavome visą lėkštę, kartu su namine dieviška duonele, sviesteliu ir kriaušių uogiene. Visko nesugebėjome įveikti, tai pasiėmėme su savimi. Dar ragavome dienos sriubą - cukinijų. Nebloga sriubytė, bet man nepatiko jos spalva - tokia pilkoka... Manau, pagardinus ją ciberžole ar kariu, ji būtų dar gardesnė.
Atsigerti Sūrininkų namuose galima naminės giros. Vaikams nelabai patiko, nes ji buvo tik vos saldi, o man kaip tik labai patiko, atsigaivinimui labai gerai. Tiesa, gana netikėta, bet kava buvo labai gera, su gera putele, stipri ir labai mielame puodelyje.

4 komentarai:

Lina rašė...

Ačiū už informaciją, Beata. Ir man kilo noras ten apsilankyti.Ta kavinukė dirba ištisus metus?

bea rašė...

žinai.. nesu tikra, man rodos, kad šaltuoju metu, lyg ir ne. Bet sekmadieniais jų sūrių galima nusipirkti Vilniuje, kavinėje "Mano Guru" - kartą ten pirkau viešėdama sostinėje :). Bet vietoje žinoma smagiau pasibūti. Kol mes užkandžiavome, krūva žmonių apsilankė vien nusipirkti. Ir tokiais kiekiais, kad aš buvau apakusi :)

Lina rašė...

O kokios tų sūrių kainos? Ar "kandžiojasi"? Suprantu, kad neįmanoma įsiminti visų ir rūšių skirtumai yra, bet būtų gerai bent įsivaizduoti kainų "diapazoną". Ten atsiskaitoma tik grynaisiais?

bea rašė...

Oj tikrai visko neatsiminsiu, vieną sūrį pirkau tai buvo 39 Lt/kg. O kortele.. hm.. nepasigilinau, pati mokėjau grynais.