2011 m. liepos 11 d., pirmadienis

Vyšnių pyragas

Užderėjo vyšnios... Užderėjo ir ūmiai baigėsi - vis tas lietus, cisternomis pliaupiantis iš dangaus, nuplovė visą vyšnių gerumą ir jos staigiai ėmė gesti. Spėjau dar išbandyti pyragą. Receptą gavau iš draugės, kuri jį buvo nusirašiusi iš seno Burdos numerio. Trapi tešla, uogų rūgštelė - man patiko. Svečiams irgi :)

250 sviesto
250 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
1 citrinos žievelė
5 kiaušiniai
125 g miltų
125 g krakmolo
175 g trintų migdolų ar kitokių riešutų (aš naudojau perpus migdolus ir lazdyno riešutus)
2 a. šaukšteliai kepimo miltelių

Įdarui 1,2 kg vyšnių (svoris su kauliukais, prieš dedant į pyragą reikėtų išimti kauliukus ir nupilti susidariusias sultis).

Sviestą išsukame su cukrumi, tada po vieną sudedame kiaušinius ir po kiekvieno išsukame. Porcijomis dedame sumaišytus sausus produktus. Tešlą sukrečiame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Ant viršaus sudedame vyšnias (kepant jos paskęs). Kepame iki 200 C įkaitintote orkaitėje apie 35-45 minutes.

Pasikviečiame svečių ir kapojame. Prie pyrago rekomenduoju naują filmą iš kategorijos "virtuvė" - Love's Kitchen. Labai fainas :) Ir netgi Gordon'as Ramsay'us jame suvaidino menkutę rolę.

P.S. Nuotraukoje esantis vynas, už kurį dėkoju svečiams, labai patiko irgi - rekomenduoju! Argentina 2010, vynuogės: Torrontes.

1 komentaras:

Lapė rašė...

buvo DIEVIŠKAS skonis. minėjom ir vis dar minim :)