2011 m. liepos 5 d., antradienis

Vasaros tortas


Pagaliau parašysiu... Atvirai pasakius, mane ištiko pauzė. Nenoriu rašyti bet kaip ir bet ko, vien tam, kad rašyti. Turiu ką, bet tiesiog nesinori. Niekas čia nekaltas, tik matyt aš pati. Nesinori netgi atrašinėti laiškus artimiausioms ir mieliausioms. Pavadinsiu šią būseną „noriu atostogų“. Ką ten noriu, žiauriai reikia! Būtų gerai, kad manyje būtų toks paprastas mygtukas „restart“ – paspaudi ir persikrovusi tampi šviežia, energinga, kūrybinga ir t.t. Nes šiuo metu esu sau visai ne tokia, tiesiog priešingai. Bet kitą savaitę išeinu atostogų, laikau kumštukus, kad tai pasikeis. J.
Ir šiaip parinuosi ant šito blogspoto, kad išgadino mano senų postų maketavimą, kad neleidžia komentuoti, kad neleidžia normaliai prisijungti ir t.t. Tfu juos!

O dabar mano sūnaus gimtadienio tortas. Buvo labai gaivus ir skanus!

Pagrindas:
2 pakeliai Disco sausainių (vienas baltas, kitas rudas. Tie sausainiai sulipinti po du su kremu, tai jų tikrai nereikia atskirti, sutrinam viską kaip yra)
150 g minkšto sviesto

Sausainius mikseriu ar kombainu sutrinti į trupinius, sudėti sviestą ir gerai išmaišyti. Viską sudėti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir padėti šaltai.

Pagrindinė dalis:
500 ml grietinės (30%)
500 ml jogurto (naudojau braškinį)
200 ml plakamos grietinėlės
Želatina (vienas visas dr. Oetker želatinos pakelis ir dar truputį kito)
Cukrus (pagal skonį)
2 stiklinės uogų (naudojau braškes)

Želatiną užpilam verdančiu vandeniu (3/4 stiklinės) ir gerai išmaišom. Grietinę išplakam su cukrumi, atskirai išplakam grietinėlę su cukrum. Grietinę sumaišom su jogurtu ir uogomis, supilam praaušusią želatiną ir iškart greitutėliai sudedam grietinėlę. Viską supilam ant pagrindo ir dedam į šaldytuvą sustingti.

Viršus:
1 pakelis Tortenguss
Pora šaukštų cukraus
Stiklinė uogų (naudojau mėlynes, žemuoges ir vyšnias)

Išverdam Tortenguss pagal receptą, nurodytą ant pakelio, ant sustingusio torto išdėliojam uogas bei užpilam paruoštų Tortenguss. Dedam atgal į šaldytuvą sustingti.


2 komentarai:

In rašė...

Smagių atostogų!:))
Beje, tortas atrodo puikiai!:)

Zita rašė...

puikus įrašas - net ir lietui lyjant, per atostogas "restart" vistiek suveikia:) Pasigedau naujų įrašų, bet ir man, ypač vasarą, niekas nesirašo...Ačiū, kad rasiu ką nors visad pavykstančio šiandien "pasiskolinti". Gerų atostogų!