2011 m. kovo 31 d., ketvirtadienis

Lazanija iš naminių makaronų



Nuo tada, kai įsigijau makaronų gaminimo mašinėlę, man knietėjo padaryti lazaniją. Be to, vakar mažoji užsiminė, kad norėtų lazanijos. Mašinėlės plotis idealiai atitiko mano turimą kepimo indą, todėl darbas ėjosi tikrai sklandžiai ir rezultatu likau žiauriai patenkinta. Tikrai darysiu dar ir dar!




Makaronams:
2 kaušiniai
200 g miltų
druska

Visus ingredientus sumetam į kombainą ir su peilio antgaliu išsukam - jie pavirsta į trupinius. Tuos trupinius išsiberiam ant kočiojimo lentos ir suminkome į vientisą tešlą, kurią dar truputį pakamuojam minkydami. Tada šiek tiek suploninam kočėlu ir dedam į makaronų mašinėlę. Prasukam tiek kartų ir tokio storio, kiek reikės, aš baigiau 7 plonumu. Aišku galima ir rankomis kočioti, bet tešla kietoka, manau galima vargais negalais iškočioti ir finale labai didelius raumenis užsiauginti... Išsikočiojus susipjausčiau tešlą dideliais kvadratais ir sluoksniavau su padažais ir sūriu.

1 padažas "Raudonasis"
1 pakelis sojos faršo - verdam 10-15 min. pasūdytame vandenyje, tada nukošiam.
1 svogūnas
1 morka
5 šaukštai pomidorų padažo
druska, pipirai, mėgstami prieskoniai
Svogūną pakepinam ant aliejaus, sudedam morką, pomidorų padažą ir patroškinam. Tada į kompaniją įmaišome sojos faršą, prieskonius, paskanaujam ir paliekam. Aš mėgstu aštrėliau, tai beriu ir maltų čili pipirų. Jei padažas sausokas, įpilkite vandenėlio.

2 padažas "Baltasis"
Gabalėlis sviesto (gal kokie 40 g)
1 kupinas šaukštas miltų
350 ml pieno druska, tarkuotas muskato riešutas, pipirai
Jei mėgstate galima dėti ir žolių – krapų, petražolių.
Prikaistuvyje išleidžiame sviestą ir jame pakepiname miltus, tada po truputį pilame pieną ir maišome. Užviriname - tada padažas turi sutirštėti. Sudedame prieskonius ir druską.
Susitarkuojame kokius 200 g fermentinio sūrio.

Sluoksniuojame lazaniją:
ant kepimo formos dugno pilame šiek tiek raudonojo padažo, ant jo dedame vieną makaronų lakštą. Jį aptepame baltu padažu ir užbarstome sūrio. Dedame kitą lakštą ir ant jo pilame ir gražiai paskirstome raudoną padažą, ant jo makaronas ir vėl baltas padažas ir sūris. Taip viską susidėliojame, o ant pačio viršutinio makaronų lakšto turi būti baltas padažas ir daug daug sūrio. Į kraštus pilame pusę stiklinės vandens - jis kepdamas susigers, kiek bus perdaug išgaruos, bet neleis kepiniui išsausėti.

Kepam 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Lazaniją su pirktiniais makaronais reikėtų kepti ilgiau, naminiai nedžiovinti iškepa greičiau, dar 25 minutės buvo kaip tik. Iškepusią lazaniją reikia ištraukti ir palaukti 7-10 minučių prieš pjaustant. Tada viskas tinkamai susigeria, pasiskirsto ir sluoksniai neišsiardo pjaustant!

P.S. tiesa, kas nežinojo, kad naudojau sojos faršą, visai nesuprato, kad lazanija be mėsos...

6 komentarai:

Indrė rašė...

Ohh lakšteliai atrodo puikiai

bea rašė...

aha. Man jie irgi pasirodė mieli. Skaniai gavosi, iš tiesų :).

Kristina rašė...

Noriu ir ash makaronu gaminimo mashineles, tik beda, niekur nerandu nusipirkti...

bea rašė...

Kristina, taigi rašiau, kur ir už kiek pirkau. Dar komentaruose mačiau kažkas minėjo, kad ne tik Sangaidoje yra, bet ir Thomas Philipse.

Unknown rašė...

Ajajajai, nebuvau skaicius komentaru ;)

Anonimiškas rašė...

Makaronu masinele galite isigyti cia: www.pastamaker.lt