2010 m. gruodžio 12 d., sekmadienis

Trupiniuotis

Šiandien su vaikais keliavau pirkti kalėdinių dovanų - sudėtingas atvejis su jomis. Vaikai jau paaugę, todėl deja, bet Kalėdų senelis jiems jau nėra paslaptis, taigi važiavom kartu. Kad jie patys išsirinktų, aš nupirkčiau ir padėčiau iki Kalėdų po savo lova. Tada bent tiksliai žinau, kad nenusivils gavę, nes patys jas išsirinko. Yra buvę, kad liko nelabai patenkinti, mat pageidavimus keitė po n kartų, o tas Kalėdų senelis mamos pavidale tarkim jau būdavo nupirkęs, arba nespėdavo sekti visų pasikeitimų. Todėl šįmet įvyko kaip įvyko. Skamba bjauriai racionaliai ir vartotojiškai, bet... Na, neturiu kuom pasiteisinti, yra kaip yra. Iškart buvau nusiteikusi, kad masinei šyzai ir baisinėms žmogėnų grūstims nepasiduosiu, todėl rinkausi Hyper Maximą, o ne Akropolį, ale vis tiek teko abu aplankyt, bo dukrai Hyperyje nieko neradom. Gerai, kad mano nusiteikimas padėjo ir iš proto neišsikrausčiau, kaisdama pūkinėje striukėje, skirtingose rankose laikydama skirtingo vaiko kepurę, šaliką ar dar kokį navarotą, su nuo peties slenkančia rankine, negalinčiais išsirinkti vaikais, besistumdančiais pirkėjais ir t.t... Jausmas nekoks. Ale nėr ko skųstis, grįžom, papietavom, o popiet dar saloje su rogutėmis nusileidom šmotelį kartų. O visa tai pasakoju, kadangi mama buvo iškepusi skanų pyragą - trupiniuotį. Ji visada daro iš akies, todėl nelabai galėjau parašyti. Šįkart, mano prašymu, ji viską matavo, taigi - prašau kepti ir bandyti, kaip trupiniuočiui, tiesiog puikutėlis.

Tešla:
1,5 stiklinės cukraus
4 (ar šiek tiek daugiau) stiklinės miltų
300 g margarino
2 tryniai

Įdarui: mėgstama tirštesnė uogienė (maždaug pusė litro). Labai skanu su juodųjų serbentų ar agrastų uogiene.

Margariną supjaustom gabaliukais, viską sudedam kartu ir užminkom tešlą. Ją dedam į šaldytuvą ir paliekam atvėsti. Po to ją padalinam į dvi dalis, vieną (ciut didesnę) trupinam į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ant jos dedame mėgstamą uogienę, trupiname likusią tešlą. Kepame 190 laipsnių orkaitėje, kol paruduos.
Posted by Picasa

2 komentarai:

Indrė rašė...

Mhm tradicinis pats geriausias :)
aš kadangi dovanomis pasirūpinau jau turbūt lapkritį, dabar ramu ramu, tik žmonės akro maximoj nervina, kai ateinu pieno ir duonos, o jie su savo tonomis žaislų/gėrimų/šokolado grūdasi į express kasą...

bea rašė...

aš dar nevisai pasirūpinau, šįmet nėr nuotaikos kalėdinės visai. Bandau ją prisikelti puošdama balkonus pušies šakomis, žiūrėdama kalėdinius filmus, klausydamasi kalėdinės muzikos ir t.t., bet pavyksta sunkiai. Va dar grįždama iš rogučių pasiskyniau vyšnių šakelių - prasižydinsiu iki kalėdų, gal jos padės???