2012 m. lapkričio 12 d., pirmadienis

Mielinė pynė su varške

Pirmadienis gera diena skelbti naujienas, manau. Tadam! Pasirodė nauja knyga "Gyventi skanu. Geriausi tinklaraštininkų receptai", kurią išleido Alma littera. Joje mūsų, net 25 maisto tinklaraštininkų receptai. Taip pat ir mano. Vartykite, pirkite, gaminkite! 





Knygos aprašymas: 
Meilė maistui. Štai kas sieja ir vienija 25 šios knygos autorius – geriausius Lietuvos tinklaraštininkus – tikram, kokybiškam, namie paruoštam maistui. Valgiui, kuris ruošiamas širdimi. Patiekalams, kurie akies mirksniu gali grąžinti į vaikystės namus prie saldžiais virtiniais nukrauto stalo, mintimis nešti į egzotiškais prieskoniais kvepiančius kraštus ar paprasčiausiai sušildyti sielą.   
Receptai sielai, kasdienai, polėkiui ir atradimams!


Ta proga dalinuosi labai skaniu receptu! Nors receptas ir ne iš šios knygos, bet labai mėgstu mielinius kepinius ir knygai irgi rengiau net du receptus su mielėmis, tai simboliška, kad jos pasirodymo proga kepu šį pyragą.




Mielinė pynė su varške
(Receptas adaptuotas iš lenkiško Cincin forumo)

Tešla:
160 ml perpus vandens su pienu
40 g šviežių mielių 
2 šaukštai cukraus
350 g miltų
40 g sviesto
1 kiaušinis
vanilė
žiupsnis druskos
70 g cukraus

Mieles sumaišome su 2 šaukštais cukraus ir atidedame. Ištirpiname sviestą, į jį supilame vandenį su pienu. Ten pat įmušame kiaušinį, įdedame vanilę (naudojau vanilės esenciją), suberiame cukrų, druską ir miltus. Galiausiai sudedame mieles ir užminkome tešlą. Uždengiame ir pastatome šiltai pakilti.

Įdaras:
300 g pertrintos varškės
70 g cukraus
3 šaukštai miltų
1 kiaušinis
Sauja išmirkytų razinų

Įdarui viską sumaišyti.

Papildomai:
1 kiaušinis
sauja perlinio cukraus

Pakilusią tešlą padaliname į dvi dalis. Kiekvieną jų iškočiojame į 20x30 stačiakampį. Vizualiai padaliname stačiakampį į tris dalis (platesnėje dalyje), tada viduriniame trečdalyje paskleidžiam pusę įdaro, o kraštus įpjauname juostelėmis. Juosteles paeiliui iš kiekvienos pusės po vieną lenkiame ant įdaro, kol visas sunaudosime. Tą patį darome ir su antru tešlos gabalu. Uždengiame ir paliekame šiltai, kad pakiltų (apie 1 val.)

Pakilusias pynes aptepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome perliniu cukrumi. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. 



6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o tai kiek cukraus i tesla, jei tuos du saukstus sudedam i mieles?

bea rašė...

70 gramų, parašyta pabaigoje tešlos recepto

Mindaugas rašė...

Beata, tavo blogo dėka, sužinojau apie knygos išleidimą ;p
El.paštą visai apleidau.. ;/

Kaip knyga?

bea rašė...

Ale tikrai.. Kodėl apleidai el.paštą?? Šitiek prirašėm laiškų. Knygą graži, knygyne čiupinėjau, gaila, kad dar neturim savo egzempliorių.

Anonimiškas rašė...

Nusipirkau šitą knygą ;) Super knyga!!! Ne tik pateikti receptai, bet ir kepinių autorių komentarai. Ačiū visiems autoriams, jūsų dėka pasidovanojau sau išankstinę kalėdinę dovaną :)

Anonimiškas rašė...

Super pyragiukas, labai patiko, greita, nereikejo terliotis darant kruva bandeliu! Aciu uz paprasta, taciau laabai puiku recepta!:)