Jogurtinis keksas
(pagal Indrę)
250 g minkšto sviesto
350 ml cukraus
2 dideli kiaušiniai
200 ml geriamo kepintų obuolių skonio jogurto (tokį naudojau, galite rinktis savo mėgstamą)
500 ml miltų
1 1/2 šaukštelio kepimo miltelių
- Sviestą išsukti su cukrumi, po vieną įmušti kiaušinius. Įmaišyti jogurtą.
- Miltus sumaišyti su kepimo milteliais.
- Sausus produktus sumaišyti su šlapiais. Nepermaišyti! Užteks, kad sausi produktai susimaišys su šlapiais.
- Kepti apie 60-70 min. iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Jei labai ruduoja viršus šiek tiek primažinti ugnį ar pridengti folija.
5 komentarai:
Tikiuos, vegane nepatapai? :D
Jurga, aukščio bijančia vegane abstinente??? :) GINKDIE. Hahah.. Viskas su manimi gerai, nekenčiu kraštutinumų :)
O aš vis galvoju, kas pas tave tiek saldumynų suvalgo, nes tik maišai, tiek kepi, tik rašai apie juos...
O dėl kavos, tai gink Dieve, neatimkite iš manęs to malonumo! Jau geriau vegane tada tapti.
Taip ir nesulaukėme, kaip buvote žadėjusi aprašyti - kokie ten esminiai pasikeitimai dėl mitybos ir kavos atsisakymo sekė?
P.S.Jūsų pyragai atrodo nuostabiai, dažnai užeinu seiles pavarvinti :)
Mano gyvenimas dabar bėga tokiu tempu, kad pati nesuvokiu kur dingsta dienos ir savaitės. :)
Trumpai pasakysiu, kad esminiai pasikeitimai tokie: pagerėjo miego kokybė, oda tapo gerokai mažiau sausa, mažiau reaguoju į oro pasikeitimus (nemigdo prieš lietų), nustojo slinkti plaukai (slinko ilgai), nustojo kamuoti tarpšonkaulinio nervo uždegimai (anksčiau nuo bile vėjelio iškart suskausdavo), nekimba peršalimo ir virusinės ligos :). Va.
Rašyti komentarą