2012 m. liepos 23 d., pirmadienis

Įdaryti cukinijų žiedai

Šitie žiedeliai traukė mane jau kelius metus. Tik kai cukinijos žydėdavo arba pamiršdavau, arba neprisiruošdavau, arba dar kas nors. O šiandien, be jokios progos, tiesiog vakaro gerinimui ėmiau ir padariau. Atvirai pasakysiu - pasakiškai skanu. Genialiai paprasta, nuostabiai gražu ir labai labai skanu. 






Įdaryti cukinijų žiedai, kepti tešloje


5 cukinijų žiedai
100 g ricottos sūrio
saujelė tarkuoto parmigiano reggiano
1/3 tarkuoto agurko
krapų, petražolių, druskos, pipirų



Tešla:
2-3 šaukštai miltų
Alus
druska


Aliejus kepimui



Cukinijų žiedus švariai išplauname iš išorės ir iš vidaus. Be to, pašaliname žiedo viduryje esančią kuokelę. 

Ricottą sumaišome su susmulkintomis žolelėmis ir visais kitais produktais. Po šaukštą dedame įdaro į cukinijų žiedų vidurį ir gražiai užlankstome kraštelius.

Miltus su druska po truputį maišome su alumi, kol gausis grietinės tirštumo tešla (likusį alų išgeriame, haha). 
Cukinijų žiedus panardiname į tešlą, dedame į įkaitintą aliejų ir apkepame iš visų pusių. Valgome karštus. Niam niam niam.

2 komentarai:

Rima rašė...

Nu ir aš vis ruošiuosi, tuos cukinijų žiedus gaminti ir vis neprisiruošiu. Labai skaniai atrodo. Eisiu ir aš jų lysvėje ieškoti.

Anonimiškas rašė...

kqadangi pas mane apart vejos vejos daugiau niekas neauga, tai kiekkviena karta,pamaciusi si pagaminta patiekalas, pavydziu ir tiek. teko ne metus ir ne dvejus gyventi Italijoje,tai pavasari turguje visad pirkdavau zukinijos ziedus ir gruzdindavau. Super! Kas auginate sias darzoves, nepraleiskit progos, pasigaminkit!