2010 m. gegužės 9 d., sekmadienis
Dvispalvis pyragas su varške
Atėjus vienai šeimos šventei iš vakaro iškepiau pyragą. Darbo diena buvo, tad terliotis su tortais nesiruošiau, o pyragas gavosi tikrai gardus. Man patiko, kad jo daug, pjaustosi gražiai, kvepia kokosais ir cinamonu, o ir šiaip džiugina.
Tešlai:
400 g miltų
20 g (3 valgomieji šaukštai) kakavos
1/8 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio cinamono
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
50 g (8 šaukštai) kokoso drožlių ar miltų (aš naudojau miltus)
100 g cukraus
250 g šalto sviesto
2 kiaušinių tryniai
Visus sausus produktus sumaišome, tada įdedame sviestą gabalėliais ir trupiname tarp pirštų, kol pasiskirstys tolygiai sviestas ir miltai. Tada sudedam trynius ir pakartojam trynimą. Tiesa, man pasirodė per mažai trynių, tad aš pridėjau apie 40 ml šalto vandens. Tešlą padedam atšalti į šaldytuvą (valandai).
Įdarui:
1 kg 9 proc. varškės
1 stiklinė kefyro
1 didelis šaukštas kukurūzų krakmolo
2 dideli šaukštai miltų
Likę du baltymai ir dar trys kiaušiniai
1 stiklinė cukraus
Vanilės esencijos
Įdarui viską gerai išsukame kombainu ar mikseriu. Masė gaunasi ganėtinai skysta, bet taip ir turi būti.
Į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, sutrupiname didesnę dalį tešlos. Kišame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame apie 10 min. Ištraukiame ir supilame varškės masę. Kepame kol viršus sutvirtės ir galėsime suberti likusius trupinius, t.y. maždaug 20 min. Suberiame likusius trupinius ir dar kepame apie 15-20 min. Iškepusį pyragą atvėsiname ir valgome pasigardžiuodami.
Tešlą nužiūrėjau čia, o įdarą pati sukomponavau.
Pranešimą parašė
bea
ties
00:04
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
saldumynai,
varškė,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą