Šiandien kepiau varškės apkepą – puikiai gavosi, todėl įsimetu receptą, kad nepamirščiau kaip tiksliai dariau. Apkepas gavosi purus purutėlis, minkštutis ir tirpstantis burnoje. Valgėme su atšildyto šviežiom braškėm.
750 g Dvaro 9 proc. varškės (sufasuotos po 0,5 kg)
4 kiaušiniai
¾ stiklinės kefyro
4/5 stiklinės cukraus ir tiek pat Extra miltų
1 šaukštas kepimo miltelių
¼ stiklinės graikinių riešutų aliejaus
Keli lašeliai vanilės esencijos
Pora saujų šviesių razinų (jas užpyliau verdančiu vandeniu, kad išbrinkų, po to nukošiau ir sumaišiau su dideliu šaukštu extra miltų)
Viską, išskyrus razinas, sudedam į kombainą ir gerai išsukam su peilio antgaliu. Po to šaukštu įmaišom razinas. Dedame į riebalais išteptą kepimo formą (mano keramikinė) ir kepam 170 laipsnių apie 1 val. Pagaliuku patikrinam, ar vidus jau sausas.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą