2010 m. kovo 8 d., pirmadienis
Daržovių-sūrio pyragas su sezamais
Vakar iškepiau šį pyragą moters dienai ir kitoms susijusioms progoms. Aišku jis būtų ko gero skanesnis tik ką ištrauktas iš orkaitės ir garuojantis garuojantis, tačiau pasisėdėjimas buvo suplanuotas iškart po darbo, taigi teko kepti iš vakaro.
Naudojau:
1 pakuotę bemielės sluoksniuotos tešlos (6 lapeliai)
1 didelį svogūną
1 nemažą morką
1 pokelį varškės
150 ml riebios grietinėlės
3 kiaušinius
250 mozarelos
50 g kietojo sūrio
pagardinau: druska, pipirais, raudonėliu, baziliku bei pabarsčiau viršų sezamo sėklom
šiek tiek pieno patepimui
Tešlą atšildžiau, šiek tiek pakočiojau, kad tinkamai išsidėliotų. Išklojau kepimo formą puse tešlos (dėjau ant kepimo popieriaus). Pakepinau smulkiai supjaustytą svogūną, kai jis apkepė, sudėjau tarkuotą morką ir dar kartu pakepiau. Tuo metu varškę sumaišiau su kiaušiniais ir grietinėle (kombainu, su peiliu, iki vientisos masės). Į varškės mase šaukštu įmaišiau daržoves, tarkuotus sūrius, prieskonius. Visą masę išverčiau ant tešlos ir užklojau kita tešlos dalimi. Kadangi šiek tiek jos liko, tai išpjausčiau lapelius ir dekoravau tešlos sujungimus. Viršų patepiau pienu ir apibarsčiau sezamo sėklom. Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
Švelnus, lengvas, gardus pyragas. Nors jis ir nesaldus, mama sakė, kad jai tinka ir su kava :). Galima vartoti kaip užkandėlę, o galima ir kaip pagrindinį patiekalą su kokiu sviestiniu krapų padažu... mmmmm...
Pranešimą parašė
bea
ties
22:16
Siųsti el. paštu
BlogThis!Bendrinti sistemoje XBendrinti sistemoje „Facebook“Bendrinti sistemoje „Pinterest“
žymės:
antri patiekalai,
užkandžiai,
virtuvė
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą