Šįvakar vaikams pagal Eglę iš žaidimų aikštelės iškepiau blynelius/spurgas su obuoliais. Vaikai krimto visai patenkinti, draugė-kaimynė skanavo pamiršusi savo linijas...
2 obuolių
1 kiaušinio
1 a. š. tarkuotų apelsinų žievelių
400 ml miltų
250 ml pieno
60 ml cukraus
1 / 4 a. š. druskos
2 a. š. vanilės ekstrakto
1 v. š. kepimo miltelių
augalinio aliejaus
cukraus pudros
Dideliame dubenyje suplakite kiaušinį, pieną, cukrų, druską, tarkuotas apelsinų žieveles ir vanilę. Įsijokite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Gerai išmaišykite tešlą, tačiau nepermaišykite.
Obuolius nulupkite, supjaustykite 1 cm. storio griežinėliais ir išimkite sėklalizdžius. Griežinėlius mirkykite į tešlą ir dėkite į gerai įkaitintą aliejų. Kepkite, kol gražiai pagels - apie 3 min. Iškepusius obuolius padėkite ant popierinės servetėlės, kad ši sugertų riebalus, apibarstykite cukraus pudra.
Tiesa, man prireikė 4 obuolių :).
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą