2017 m. gegužės 15 d., pirmadienis

40 minučių maistas

Šiaip turėtų būti 40 minute meal, bet iš tiesų  nėra lietuvių kalboje jokio padoraus atitikmens žodžiui meal. Pavalgymas? Valgis? Na tai nevisai tai, man atrodo. Faktas, kad noriu parašyti apie greitai pagaminamą maistą, kaip aš pastaruoju metu dažniausiai darau vakarienę ar pietus sau ir vaikams. Skiriu apie 30-40 minučių virtuvėje, o rezultate turi būti mėsos/žuvies patiekalas su garnyru iš bulvių/kruopų ir daržovių. Tai yra bent trys skirtingi dalykai lėkštėje, kurie visi kartu turėtų atitikti ar būti kiek įmanoma panašiau į subalansuotos lėkštės koncepciją. Tad šiandien pirmas toks įrašas:


Lašiša su miežiniais perliukais ir smidrais


3-4 porcijos

Viena pakuotė lašišos (iš Lidl)
1 stiklinė miežinių perlų 
Vienas ryšelis smidrų
Šiek tiek sviesto ir džiuvėsėlių
Druska, pipirai
Aliejus ir sviestas kepimui

1. Miežinius perlus verdame pasūdytame vandenyje pagal nuorodas ant pakuotės (užtruksite 20 min. nuo užvirimo). Kai perlai išvirs, paragaujame ar gana druskos, jei reikia, dar pasūdome, taip pat įmetu gabalėlį sviesto ir išmaišau (galima pilti alyvuogių aliejaus).

2. Kol miežiniai perlai verda, pradedam kepti lašišą. Paprastai supjaustau vidutinio dydžio kepsneliais, beriu druskos, pipirų ant kiekvieno kepsnelio. Įkaitiname keptuvę ir pilame šiek tiek aliejaus kepimui, tada dedame lašišą oda žemyn. Kepame kelias minutes, kol oda apskrus. Lašišą išimame ir keptuvę nušluostome. Tada ištirpiname kelis didelius šaukštus sviesto, sudedame atgal lašišą oda žemyn, keptuvę palenkiame ir šaukštu kabiname karštą sviestą bei pilame jį ant lašišos viršaus. Lašišos apversti nereikia - ji visada keptuvėje turi būti oda žemyn. Taip laistome, kol lašiša pasieks jūsų mėgstamą iškepimo lygį. Man patinka, kai ji dar lieka rausva viduryje. Sūnui irgi taip patinka, o dukra mėgsta well done

3. Smidrus blanširuojame verdančiame vandenyje - įdedame ir po minutės išimame. Tada juos apkepu keptuvėje su sviestu ir džiuvėsėliais, pasūdau. Turi būti ne per minkšti, dar traškūs. Smidrų paruošimas užtruks apie 5-7 minutes, tad juos reikia ruošti vienu metu su lašiša. Ją pastatome kepti ir tada imamės smidrų.

Štai ir viskas - serviruojame lėkštėje.



Komentarų nėra: