2017 m. balandžio 21 d., penktadienis

Aguonų tortas su karameliniu kremu


Man patinka aguonos, patinka ir karamelė - o kartu jos labai dera. Labai lengvai ir greitai pagaminamas tortas (ypač jei turite jau paruoštų aguonų). Mano Velykoms jis labai tiko, gražiai atrodė ir buvo greitai suvalgytas.



Aguoninis biskvitas:

200 g aguonų (užplikytų karštu vandeniu, išbrinkintų, nukoštų ir permaltų)
5 kiaušiniai
2 šaukštai migdolų miltų
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
150 g cukraus

Kremas:
1 skardinė sutirštinto karamelizuoto pieno
700 ml riebios plakamos grietinėlės
250 g mascarpone

Biskvito sulaistymui:
50 g brendžio
100 ml vandens

Biskvitas:

Baltymus išplakame iki standžių putų. Trynius išplakame su cukrumi iki purios šviesios masės. Švelniai sumaišome visus ingredientus kartu su aguonomis, miltais, kepimo milteliais. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi, kraštus patepame sviestu. Biskvitą supilame ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 35-45 min. - iki sauso pagaliuko.

Kremas:
Visus ingredientus sudedame į vieną didelį indą ir plakame su mikseriu iki kol sutirštės ir taps standžiu lygiu kremu. 

Iškepusį biskvitą ataušiname, supjaustome į tris dalis. Ant torto lėkštės dedame apatinį biskvito lakštą, sulaistome trečdaliu brendžio ir vandens mišiniu. Dedame ketvirtadalį kremo, tolygiai paskirstome jį po biskvitą - ir taip kol visus sluoksnius sudėsime. Puošiame tortą tuo pačiu kremu. 

Kadangi aš norėjau išgauti lengvą ombre efektą, tai puošdama vis į kremą įmaišydavau po šaukštą kakavos kas kelis ratus.





1 komentaras:

Giedre rašė...

Skamba tobulai skaniai!