2014 m. birželio 25 d., trečiadienis

Dekoruoti keksiukai su Baltijos alumi

Mano skonio keksiukai yra tokie - tamsūs, ryškaus skonio, bet lengvos tekstūros ir būtinai su kremu. Tokie yra šie - originaliai su Guinesu, faktiškai su Švyturio Baltijos alumi. Puikūs!




Dekoruoti keksiukai su Baltijos alumi


250 ml Švyturio Baltijos ar kito tamsaus alaus
250 g sviesto
75 g nesaldintos kakavos
300 g cukraus
140 ml grietinės
2 dideli kiaušiniai
2 šaukšteliai kepimo miltelių
275 g miltų
šiek tiek vanilės esencijos

Sviestą sudedame į storadugnį puodą ir tirpiname. Į sviestą supilame alų, sviestui ištirpus nukaičiame. Suberiame kakavą ir cukrų, išmaišome. 

Grietinę sumaišome su kiaušiniais ir šiek tiek paplakame. Supilame į alaus mišinį. Pabaigoje suberiame miltus, kepimo miltelius ir vanilės esenciją. Gerai išmaišome.

Į kepimo skardą sudedame keksiukų popierėlius, 2/3 jų pripildome paruoštos tešlos. Kepame apie 17-20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje iki sauso pagaliuko. 

Kremas:
250 g mascarpone sūrio
250 ml riebios plakamos grietinėlės
2-3 šaukštai Poema likerio (nebūtina)
Cukraus pagal skonį (~6 šaukštus)

Sūrį su grietinėlę bei cukrumi sudedame į indą ir plakame mikseriu iki standumo. Supilame likerį ir dar šiek šiek paplakame. 

Atvėsintus keksiukus dekoruojame kremu naudodami konditerinį maišelį su antgaliu arba konditerinį švirkštą.




Komentarų nėra: