2013 m. balandžio 10 d., trečiadienis

Puikus kakavinis brownie

Kai aš buvau maža, augau su pusbroliu. Taip lyg jis būtų mano brolis. Viską dalinomės pusiau ir labai sąžiningai. Pamenu, surinkdavome žemuoges ir tada dalindavomės ne tik pagal jų vienetų kiekį, bet dar jos turėjo būti ir kiek įmanoma panašesnio dydžio ir raudonumo. Dalinomės ir namų ruošos darbus, ir mokyklinius namų darbus kartu spręsdavom, ir šiaip daug visko gero pasidalinta buvo.

O dabar.. dabar visi atsukę rankas tik į save, apie jokį dalinimąsi net nėra kalbos. Ai pamiršau, dalinasi - burbėjimais, verkšlenimais, staugimais. Dar ko gero ir pletkais - neveltui "Žmonės" toks populiarus žurnalas. Atvirai pasakius, užkniso. 

Na bet ką jau čia - sako ryt-poryt-užporyt pavasaris, gal imsime juo dalintis vienas su kitu? Man jau kvepia... 

Jau žinau, kad pavasarį eisiu į Vyno akademiją (bilietas jau mano kišenėje), gal sutiksiu ką nors iš Jūsų, mielieji ir susipažinsime prie vyno taurės?




O kol laukiame, pats tas išsikepti pyragą, kuriuo kvepės visi namai. Kai namie nėra šokolado, arba jo yra visai nedaug, galima pasidaryti brownie su kakava. Niekuo jis nenusileidžia tokiam, kuris darytas su šokoladu.

Alice Medrich kakavinis brownie

(pagal 52 savaites)

225 g sviesto
300 g cukraus
80 g kakavos
1/4 šaukštelio druskos
3 kiaušiniai
90 g miltų
kelios saujos riešutų (nebūtina)
keli lašai vanilės ar romo esencijos
~29 cm skersmens kepimo forma
50 g sukapoto šokolado (nebūtina)

Sviestą tirpiname, kai ištirps įmaišome cukrų, druską ir kakavą. Paliekame praaušti. Po vieną įmušame kiaušinius ir po kiekvieno gerai išmaišome. Įmaišome miltus, riešutus ir esenciją. 

Tešlą pilame į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir dedame į įkaitintą iki 170 laipsnių orkaitę. Kepame 20-25 min. Atvėsiname ir pjaustome į gabalėlius. 

Labai labai skanu!


4 komentarai:

marifelt rašė...

Kaip smagu sutikti tokių pamąstymų bendramintę :) Kai pliotkai (ypač už akių), nuolatinis skubėjimas (arba atvirkščiai tik pramogos), pinigų darymas, pagyros kuris kietesnis, lipimas per galvas, bambėjimas ir t.t. yra norma, su tokiais žmonėmis jaučiuosi keistai... Pavasariu jau kvepia, geros dienos :)

Lapė rašė...

kokios spalvos lėkštutė! dieviškos :) ir pyragas atrodo skanus - gaila, nepavyks paragauti jo nei kokio kito pirmadienį-antradienį pas tave...

Anonimiškas rašė...

Antra pastraipa yra labai teisinga. Tai tampa jau norma. Norisi kuo toliau begti nuo tokiu zmoniu. Tai pastebi, kai iskyla prasmes klausimas ar beviltiskumas. Na bet pavasario ilgai laukta saulute jau ne uz kalnu.

Lidija rašė...

Pyrago skonis primena minkštus triufelius, tik darbo mažiau. Gaminasi greitai, kepa greitai. Naudojau romo esencija, tai labai tiko, skonis nuostabus. Kas mėgsta šokoladinius desertus - rekomenduotinai privaloma išbandyti :).