2012 m. gruodžio 25 d., antradienis

Trapūs pyragėliai su rūkyta lašiša

Atėjo šventės. Bet manyje jos nesuskambo kaip ankstesniais metais. Tiesiog darai tai, kas įprasta, yra tradicija ir tiek. Dėl to, kad viskas yra kitaip, kai esi patyręs kažką tokio ypatingo, sutikęs ypatingų žmonių. Na bent vieną... Geriau taip nei to nepatirti. Pavadinkim tai stebuklu, kad ir nekalėdiniu :) Manau, kad kiekviena diena gali būti stebuklas - ką ten, visas gyvenimas gali būti stebuklas. Juk patys gražiausi metai yra tie, kurių dar negyvenome, todėl viskas man priešakyje. Su šventėmis! Su stebuklais, kurie gali  ir privalo ištikti!



Trapūs pyragėliai su rūkyta lašiša

Tešla

180 g miltų
120 g sviesto
20 g tarkuoto Džiugo
1 didelis kiaušinis
žiupsnis druskos
2 šaukštai šalto vandens

Miltus su sviestu ir druska suberiame į kombainą (su peilio antgaliu) ir kapojame iki smulkių trupinių. Suberiame sūrį, kiaušinį ir šaltą vandenį ir įjungiame kombainą trumpam, kol tešla ims klijuotis. Kočiojame ir pjaustome skrituliukus pyragėliams - maždaug 6-7 cm skersmens.

Įdaras

60 g rūkytos lašišos, smulkiai supjaustyti
1 stiklinė virtų ryžių
1 kietai virtas kiaušinis, smulkiai supjaustyti
30 g sviesto, supjaustyto mažučiais kubeliais
krapai, druska, pipirai

Įdarui sumaišome visus ingredientus.

1 šakute paplaktas kiaušinis patepimui ir aptepimui

1 skrituliuko kraštelį patepame vos vos kiaušiniu, dedame šaukštelį įdaro, perlenkiame pusiau ir stipriai užspaudžiame kraštelį. Taip paruošiame visus pyragėlius ir sudedame juos ant skardos, ištiestos kepimo popieriumi. Patepame viršų kiaušiniu ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20-25 min., kol tešla iškeps ir apskrus.


1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

mmm skaniai skamba... vis ieškau kokių pyragėlių, tai traukiu šiuos į būsimų išbandymų sąrašiuką :) dowwe