2012 m. spalio 6 d., šeštadienis

Įdarytas baklažanas

Atsiprašau už pertrauką - blaškiaus po pasaulį. Kol pastebėjau, kad šūds su braškėm, pipirais pabarstytas. Dar kart atsiprašau. Per tas keliones vaikai tapo palaida bala, namai brudni, režimas sutrikęs, poilsio nulis, praktiškai nėr gyvenimo. O kur dar blogas apleistas??? Džyyy.... 

Skubiai ėmiausi taisyti padėtį, miegojau šiandien 11 valandų - jau sąmonę po truputį atgaunu... Vakar vienok vakarienei pasidariau skanų patiekalą, mat iš Barselonos parsivežiau chorizo dešros. Taip ir nesupratau kame tas jos super duper stebuklas, pripažįstu, kad skanu, bet ir lietuviškos dešrytės niekuo nenusileidžia. O su daržovėmis ji labai gerai dera.




Įdarytas baklažanas
(adaptuota pagal Gino D'Acampo)
2 porcijos

1 baklažanas, perpjautas išilgai per pusę
50 g chorizo dešros
1 pomidoras, smulkiai supjaustytas
50 g špinatų, susmulkintų
1 nedidelė ar pusė didesnės paprikos, smulkiai supjaustytų
pora saujų tarkuoto džiugo sūrio
alyvuogių aliejus 
druska, pipirai

1. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių.
2. Baklažaną šiek tiek išskobiame ir išskobtas dalis smulkiai sukapojame. Baklažanų laivelius patepame alyvuogių aliejumi, pabarstome druska ir pipirais, dedame ant skardos ir kepame 8-10 min.
3. Tuo metu įkaitiname keptuvę, įpilame šiek tiek aliejaus ir kepiname chorizo dešros gabalėlius (aš juos pjausčiau smulkiai, kaip ir daržoves) apie 2-3 min.. Sudedame papriką, išskobtą baklažanų minkštimą, pomidorą ir kepiname dar kelias minutes. Pabaigoje sudedame špinatus.
4. Nuimame keptuvę nuo ugnies ir suberiame pusę sūrio, įberiame druskos ir pipirų. Išmaišome ir šaukštų dedame į apkeptas baklažanų puseles. Pabarstome likusiu sūriu ir kepame orkaitėje dar apie 6-10 min.

Labai labai skanu!




1 komentaras:

Indrė rašė...

Niam kaip seniai baklažaną ruošiau - noriuuuu