2012 m. gegužės 31 d., ketvirtadienis

Moksha



Šiandien pietavau naujame restoranėlyje "Moksha" - tai indų virtuvė (pats žodis "moksha" reiškia išsivadavimą - kai siela visiškai išsivaduoja). O kadangi išties patiko, tai ir brūkštelsiu kelis žodžius apie tai. Restoranėlis nedidukas, gal 4-5 staleliai, todėl privatumo daug nėra, bet jauku. Ant stalelių, palangių, lentynų ir net tualete pastatyti vazonėliai su prieskoniniais augalais, į kai kuriuos įsmeigtos kortelės su pavadinimais - sakyčiau, šviečiamoji veikla :). Man labai patiko. 









Buvome trys merginos ir, pasitarusios su padavėju, užsisakėme tris skirtingus patiekalus, gavome švarias lėkštes ir galėjome įsidėti kiekvieno patiekalo. Porcijos gana nemažos, visko nesuvalgėme, bet paslaugusis padavėjas sudėjo išsinešti. Ragavome panyro troškinį su žirneliais, vištieną raudoname padaže bei kažką panašaus į plovą, prie troškinių dar pasiėmėme ryžių su ghee ir chapati (indiška duonelė). Patiekalų pavadinimų nepamenu, o meniu nenufotkinau :(.










Padavėjas ne kartą ir ne du priėjo pasiteirauti ar nieko netrūksta, bet taip neįkyriai, maloniai. Vėliau pats savininkas (taip pasirodė, galvos neduosiu), išbėgo pasiteirauti, ar mums patiko. Indai buvo padorūs, švarūs, vyną atnešė irgi padoriose taurėse. Kadangi užsisėdėjome ir užsiplepėjome, gavome dar vandens iš čiaupo su citrina ir mėtomis - galėjo jį ir anksčiau atnešti, nes maistas buvo aštrokas. Nors man, mėgstančiai aštriai valgyti, jo galėjo būti ir daugiau, tačiau taip pasirinkome užsisakydamos - mūsų teiravosi kokio aštrumo norėtume, dėl bendro reikalo rinkomės "vidutiniškai". 


Tiesa, norėčiau pasiūlyti įsigyti padoresnius puodelius kavai - tų a la "nedūžtančių" (visokių ten arcoroc ir arcopal) pakęst negaliu. Bjaurūs liestis ir visai nemaloniai iš jų geriasi. Nors pati kava buvo gera. 


Nukeliaukit, jei mėgstat indišką virtuvę - bus skanu!


"Moksha"
Vasario 16-osios g. 6, Kaunas

5 komentarai:

Karolina rašė...

Mano draugė čia dažnas svečias. Sakėm kitą kart butinai kartu nueisim :)

Maisto Diletantė rašė...

O kaip ten kainos, Beata?

bea rašė...

Pagrindiniai karšti pateikalai 14-16 Lt. Tik prie kai kurių reikia papildomai imti ryžius, tai tada brangiau. Brangiausias karštas 22 Lt.

Anonimiškas rašė...

Alkoholis, mėsa.. moksha nekvepia, jie turėtų pasikeiti pavadinimą :)

Anonimiškas rašė...

Vakar brangiausias karstas patiekalas buvo 35 Lt