2012 m. gegužės 7 d., pirmadienis

Brioche

Brioche - tai prancūziškas mielinės tešlos kepinys. Tešloje būtinai turi būti sviestas ir kiaušinis, nuo kurių ir priklauso tešlos konsistencija, gilumas ir sunkumas. Šįvakar mano Brioche - labai ekspromtu, nes iš tiesų tai buvo vakaras su pica (viena su kumpiu ir sūriu, kita su feta ir špinatais), naminiu tortu bei buteliu šalto Chardonnay. Viskas pateisinama, nors ir pirmadienis - būtent šiandien mano dukros gimtadienis :). 






Kadangi viskas yra įprasta, paprasta ir labai dažna, išskyrus Brioche, tai šiandien būtent apie tai. Apie Brioche. Labai labai gerai :) O dar kaip paprasta... niam!




Brioche


Pienas + 1 kiaušinis = 150 ml (įmušam kiaušinį į indą su matuokliu ir pripilam pieno kiek trūksta iki 150 ml)
40 g sviesto (tirpinti)
50 g cukraus
20 g šv. mielių
250 g miltų
1/2 šaukštelio druskos
perlinis cukrus + šlakelis pieno


Mieles sumaišome su šaukštu cukraus ir paliekame suskystėti. Tirpiname sviestą, praaušiname, į jį supilame pieną su kiaušiniu, suberiame miltus, likusį cukrų ir druską bei mieles. Užminkome tešlą ir pastatome šiltai, kad pakiltų. 
Pakilusią tešlą padaliname į tris dalis, jas pavoliojame į pailgus ritinėlius ("dešreles"), vieną jų galą sujungiam ir tada supiname kasą, tada paspaudžiame kitą galą, kad suliptų. Kasą dedame į pailgą kekso formą, išklotą kepimo popieriumi ir paliekame šiltai pakilti. 
Kai brioche pakils, patepame pienu ir pabarstome perliniu cukrumi. Kepame 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20 min. 
Na ką galiu pasakyti... Maniau, kad bus pusryčiams, bet po picos ir torto, vistiek neliko beveik nieko - nes PERSKANU. :)








3 komentarai:

rozmarinas rašė...

O sveikinu, Jautukės pačios gražiausios moterys užauga. O kas per tortas?

bea rašė...

Taigi, bet ragučius irgi turi puikius :). Netgi visus keturis (ožio metai..).
Tortas naminis su abrikosų uogiene ir abrikosų jogurtas+grietinė+želatina. Biskvitą, be abejo, pati kepiau.

rozmarinas rašė...

Aš irgi turiu jautukę, tik manoji dar per maža ragus rodyti, bet kai laukiausi, tai galvojau, kad tik per žuvis praslinkčiau, tada jau avinas visai nieko, nu o jei jaučio sulauksiu, išvis gerai bus :D