2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Naminiai vištienos mėsainiai

Aš tokių dalykų mieste niekada nevalgau ir neketinu valgyti, bet namie gamintos bandelės su naminiais vištienos kotletukais - kodėl ne!


Naminiai vištienos mėsainiai






Bandelės mėsainiams


25 g šviežių mielių
425 g šilto pieno
800 g miltų
14 g druskos
80 g cukraus
85 g lydyto sviesto
1 kiaušinis
Papildomai: 1 kiaušinis, sezamo sėklos


Mieles sumaišome su šaukštu cukraus ir paliekame trumpam. Per tą laiką miltuose su likusiu cukrumi ir druska padarome duobutę, ten supilame pieną su sviestu, įmušame kiaušinį ir tada supilame mieles. Užminkome tešlą, gerai ją išminkome (gal 10 minučių) ir pastatome šiltai, kad iškiltų. (Aš tešlą ruošiau duonkepėje).


Iškilusią tešlą padaliname į dalis, kurių viena svertų maždaug apie 56 g. Rankose suformuojame gražius rutuliukus ir dedame juos ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Iš viso kiekio gausis 2 skardos bandelių. Bandeles uždengiame pašluoste ir paliekame pakilti apie 40-60 min. 


Pakilusias bandeles aptepame išplaktu kiaušiniu, pabarstome sezamo sėklomis. Kepame 205 laipsnių orkaitėje apie 12-15 min.


Vištienos kotletukai


500 g vištienos filė
pusė svogūno
1 riekė sužiedėjusio batono
1/2 stiklinės vandens
Druska, pipirai, džiovintas mairūnas ir bazilikas


Viską sudedame į kombainą ir peiliu gerai išsukame, kol gausis puikus kapotas vientisas vištienos faršas. Formuojame norimo dydžio paplotėlius ir kepame iš abiejų pusių keptuvėje. Galima pavolioti džiuvėsėliuose prieš kepant, bet aš stengiuosi taip nedaryti - papildomos kalorijos juk...


Gaminame mėsainį



  • Bandelė
  • Kotletukas
  • Salotos
  • Sūris
  • Majonezas/garstyčios/pomidorų padažas/pesto
  • Jalapenai
  • Svogūnai



Bandeles perpjauname pusiau. Kiekvieną puselę tepame skirtingai: galima majonezu ir pomidoru padažu, galima garstyčiomis ar pesto. Dedame ant apatinės pusės salotų, svogūno griežinėlį (jei norisi), jalapenų, tada kotletuką, ant jo sūrį (aš naudojau tarkuotą Džiugą, sūnus dėjo lydytą sūrelį, kuris būna supakuotas plonais kvadratais) ir ant viršaus antrą bandelės puselę. Tada visą mėsainį dar paskrudiname sumuštinių kepyklėlėje ar orkaitėje. Voila!


P.S. manasis mėsainis turėjo salotas virš kotletuko, tai truputį nebuvo patogu. Po to tai supratau ir pasitaisiau - bet fotomodeliu buvo pats pirmasis!
P.P.S. nurodytas vištienos kiekis neatitinka bandelių kiekio, greičiau atitinka kokius 6-8 valgytojus. O bandelių tai gyvas galas gaunasi... Gal kokios 26-30. Lieka pusryčiams su sviestu tai tikrai




4 komentarai:

Asta rašė...

Beata, kokie faini! :)
Žinok, aš, praleidus neseniai kelias dienas Anglijoje, grįžus irgi jau visiems svaigstu, kaip kurią dieną kibsiu gaminti visiškai naminių mini hamburgeriukų ir visiškai naminių mini picučių :)

Super! Labai labai patikti man :))

Asta rašė...

Australijoje mėsainiai yra vienas pagrindinių patiekalų restoranuose. Visai neblogi jie, tad ir ne naminių neatsisakau. O namie su vištiena dar nesu gaminusi. Reiks pasitaisyti :)

Anonimiškas rašė...

o kaip jūs galimante tešlą duonkepėje? tiesiog sudeda visus produktus ir viskas? ar kažkokį eiliškumą turite?

bea rašė...

Duonkepėje visada pirma dedami skysti produktai, tada sausi - taip geriausiai mašina juo išmaišo. :)