2012 m. balandžio 25 d., trečiadienis

Fėjų pyragėliai

Mano dukra retkarčiais parodo kulinarinį nušvitimą - matyt tai iš manęs, haha. Paskutinį savaitgalį ji atsivertė vieną iš savo knygų (Pati nuostabiausia princesė) ir pirštu parodė Fėjų pyragėlius - mol kepam. Na kepam, tai kepam :) Labai puikios matyt tos Fėjos buvo, nes pyragėliai gavosi irgi puikūs. Kepėm jau du kartus!





Fėjų pyragėliai

Pyragėliams reikės:
50 g margarino
50 g cukraus
50 g miltų
1 kiaušinio
Šiek tiek kepimo miltelių

Iš trijų nurodyto kiekio porcijų pavyks iškepti 21-23 puikius pyragėlius.

Margariną išsukame su cukrumi ir kiaušiniais, tada sudedame miltus ir kepimo miltelius. Į keksiukų formeles dedame tešlą, bet ne daugiau kaip 1/3 formelės tūrio. Kepame 180 laipsnių įkatintoje orkaitėje apie 12-14 min.
Iškepusius pyragėlius puošiame glajumi: cukraus pudra, sumaišyta su šiek tiek vandens. Galima glajų spalvinti maistiniais dažais ir ant viršaus barstyti pabarstukais.



Džiugesiai:
Filmas: Everything is Illuminated (2005) - apie  jauną žydą, kuris norėjo rasti moterį, per II PP karą išgelbėjusią jo senelį, todėl jis nukeliavo į Ukrainą. Geras filmas. Imdb 7.5
Mintis: I know only that what is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after. (Ernest Hemingway)
Mano anksčiau neskaityti maisto blogai: Bake or Break. Taste Spotting.

3 komentarai:

Vida rašė...

Hi-Hi
sekmadienį kepiau keksą, viskas tik du kart daugiau. Taip pat visiems patiko, sako kam dėti dar, jeigu iš minimalaus produkto rinkinuko taip puikiai gaunasi.

bea rašė...

Super! Bet pavadinkit keksą Fėjų pyragu ir bus visai kitas reikalas, a? :)

Kiaunė rašė...

Aš kepu labai panašų reikalą, tik su sviestu. Tai mano šeimoj jis greitpyragiu vadinamas, nes ne tik paruošiams greit, bet greit ir suvalgomas:) Kartais sviestą keičiu grietine, bet niekad nenaudoju margarino - kažkaip turiu nelabai motyvuotą išankstinį nusistatymą prieš jį:)
Dar kartais pyragą pagerinu kapotu šokoladu, konservuotom vyšniom, razinom ar kuo tik šauna į galvą. Puikus bazinis receptas improvizacijoms:)