2012 m. kovo 29 d., ketvirtadienis

Mieliniai riestainiai

"Gerosios sėklos išaugina gerąsias žoles, o blogos - piktžoles. Tačiau sėklos nematomos. Jos miega žemės gelmėse, kol kuriai iš jų staiga šauna į galvą pabusti. Tada ji pasirąžo ir nedrąsiai pradeda stumti saulės link žavų nekaltą daigelį. Jeigu tas daigelis rožės ar ridikėlio, jam leidžiama augti, kaip jis nori. Bei jei piktžolės, vos tik jį atpažįsti, turi tuoj pat išrauti" (Mažasis princas)... Taip ir su mintimis.. Piktąsias, baimingas, klaidžias reikia rauti lauk, neleisti joms atsigerti nė lašelio kūno skysčio, kad neįsivešėtų, sutrypti kojomis ir sutrinti smailais aukštaisiais kulneliais. Išmesti lauk, pamiršti, ištuštinti galvą. 
O tada išsikepti kvapnių riestainių ir sudaiginti geras mintis - cinamonines, purias ir gardžias.


Mieliniai riestainiai


15-18 vnt.


Tešla:
100 g margarino ar sviesto
250 ml pieno
25 g šviežių mielių
7 šaukštai cukraus
1 kiaušinis
pusė šaukštelio druskos
400-450 g miltų


Įdaras:
3-4 šaukštai cukraus
1 šaukštelis cinamono
50 g sviesto (tirpinti)


Aptepimui:
1 kiaušinis
3 šaukštai perlinio cukraus


Gaminimas:


Mieles sumaišome su šaukštu cukraus ir paliekame trumpam. Margariną ištirpiname, nukeliame nuo ugnies, supilame pieną. Sudedame miltus, cukrų, druską ir kiaušinį, galiausiai supilame mieles ir užminkome tešlą. Ją paliekame šiltai pakilti. 
Kai tešla pakils, ją iškočiojame į stačiakampį 30x60 cm. Jį patepame ištirpintu sviestu, apibarstome cukrumi ir cinamonu. Vizualiai pasidaliname stačiakampį išilgai į tris dalis ir iš vienos pusės užlenkiame link vidurio vieną kraštą, ant jo užlenkiame kitą kraštą. Gauname 20x30 stačiakampį. 
Stačiakampį supjaustome į 15-18 juostelių, kurių plotis apie 2 cm, o ilgis 20 cm. Tada jas gražiai susukame, galus sulipiname ir dedame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi. Paliekame pakilti bent 15-20 min.
Įkaitiname orkaitę iki 220 laipsnių. Riestainius aptepame kiaušiniu, pabarstome perliniu cukrumi. Kepame 12-15 min.
Žiauriai skanūs riestainiai! Bijau, kad ryto gali nesulaukti, todėl foto - naktinės. 





4 komentarai:

Zita rašė...

o žadėjau - jokių bandelių:)Bet tokias reikia išbandyti

bea rašė...

Svarbiausia nekepti vėlai vakare, nes tada atsilaikyti labai sunku :). Geriausia vakare viską pasidaryti, pernakt laikyti šaltai, o ryte iškepti :) Tada būtų tobula!

Szarlotek rašė...

Wow, this all looks divine.You are amazing!

Anonimiškas rašė...

Superiniai riestainiai. Ir pasirodo, daug paprasčiau, negu atrodo.
Ačiū