2012 m. sausio 29 d., sekmadienis

Išskirtinė Stumbro ekskursija

Pagaliau vakar įvyko Stumbro renginys, kurį planavome jau pernai. Tai jau antras renginys, skirtas likeriui "Poema" - daiktas geras, vartotinas ir tikrai mielas. Moteriškas. Aš, tiesa, nesu tiek moteriška (xixixi... aš mėgstu aštrų dūminį viskį, sausą raudoną vyną, kalvadosą ir konjaką), bet suvartoti galiu puikiai. Tokio meistriškumo, kokiu mus nustebino Stumbras, pasamdydamas profesionalų barmeną, kuris specialiai sukurė kokteilius mums, aš nepasieksiu, bet su ledais ar į desertus - pats tas. Per Tris karalius gaminau Tiramisu su "Poema" ir tai buvo tikrai vykęs desertas su Poemos natele.

Taigi apie Stumbrą. Mergiotės blogerės prisiprašusios buvo apsilankymo ne tik muziejuje, bet ir gamykloje, todėl pamatėme tikrai daug. Gaila, gamykloje fotografuoti nebuvo galima, bet papasakoti, tikrai galiu. Gamykla man asocijuojasi su triukšmu, ūžiančiais prietaisais, o šitoje buvo tylu tylu, tik žvilgančios gėrimų talpos pūpso sau pasipuošusios lentelėmis su pavadinimas "Trejos devynerios", "Lietuviška degtinė" ir kt. Ir jokių darbuotojų, tik vienas prižiūrintis žmogus. Šone stūksančioje kvadratinėje talpoje mirko 27 žolelės ir prieskoniai "Trejoms devynerioms" - to antpilo mums visiems įpylė ir liepė išgerti, tokia mat tradicija. Antpilas galutiniame produkte sudaro, rodos, 5 procentus, o mūsų stikleliuose jis buvo grynas. Fantastiškai nudegino gomurį ir sušildė visą gerklę ir trachėją.


Po gamyklos grįžome į muziejų ir Stumbro atstovė papasakojo mums gamyklos istoriją nuo 1906 metų. Gamyklos veiklos pradžioje produkcijos kiekis buvo matuojamas kibirais, kaip ir gėrikų pajėgumai, t.y. kiek kibirų išgeriama į metus.
Įdomu, kad Stumbro ženklas keitėsi ne kartą ir ne du, o sovietiniais laikais jis buvo belytis - tik vėliau atsirado jo lytis.
Muziejuje daug eksponatų sudaro Stumbro produkcija - seni buteliai su etiketėmis, visai nepanašiomis į dabartines. Beje, jei turite kur užsilaikę seną butelaitį su originaliu turiniu, galite jį nunešti į muziejų, jį tikrai priims, o gal net apkeis į dabartinę produkciją.

Po pristatymo mūsų laukė barmenas Robertas Janovskis, kuris sukūrė mums tris skirtingus kokteilius.

Pirmasis kokteilis:

Kokteilis „Poemos suviliota“
Ingredientai:
·         Grietinėlė 15 ml
·         „Poema“  grietinėlės likeris su kava 45 ml
·         Aviečių likeris „Santa Lucia“ 30 ml
·         Biteris „Angostura Aromatic Bitter“ 5 šliūkštelėjimai
·         Purškiama plakta grietinėlė

Gaminimas:
Į kokteilių plaktuvą įdėkite ledo ir supilkite visus ingredientus. Gerai išplakite ir iškoškite be ledo į atšaldytą taurę. Kokteilį papuoškite plakta grietinėle ir keliomis avietėmis.


Antrasis kokteilis

Kokteilis „Šokis su Poema“
Ingredientai:
·         „Poema“  grietinėlės likeriu su kava 40 ml 
·         Pienas 60 ml
·         Likeris „BOLS Cacao White“ 40 ml
·         Cinamoninis likeris „BOLS Gold Strike“ 15 ml
·         Vaniliniai ledai (plombyras) 50 gr
·         Purškiama šokoladinė plakta grietinėlė

Gaminimas:
Į maišytuvą (blenderį) įdėkite ledukus ir supilkite visus ingredientus. Plakite tol, kol ledukai ir kiti ingredientai taps vientisa mase. Kokteilį supilkite į šokolado padažu apšlaksytais vidiniais kraštais taurę. Galiausiai kokteilį papuoškite šokoladine plakta grietinėle.
Trečiasis kokteilis

Kokteilis „Poema Kuboje“
Ingredientai:
·         Espresso kava 20 ml
·         „Poema“  grietinėlės likeris su kava 30 ml
·         Romas „Angostura 7 years old“ 20 ml
·         Sirupas „Monin Macadamia Nut“ 15 ml
·         Kokosų pieno kremas 40 ml

Gaminimas:
Į kokteilių plaktuvą supilkite visus ingredientus be ledo. Viską gerai išplakite ir gautą kokteilį supilkite į stiklinę, pripildytą grūsto ledo. Kokteilį papuoškite žvaigždiniu anyžiumi bei vanilės šiaudeliu.

3 komentarai:

vaidaj rašė...

Labai faina išvyka. Buvo įdomu paskaityt.
Paskutinė foto - žavi..
;)

bea rašė...

ačiū, Vaida. :) Smagios tos išvykos visos būna, blogeriai/-ės jau susidraugavę, dažniausiai dalyvauja tie patys, mieli, skaitomi ir sekami žmonės, todėl pasibuvimai būna ne tik įdomus šviečiamąja prasme, bet ir bendravimo.

Vida rašė...

http://hobot-belong.livejournal.com/385913.html#cutid1