2011 m. gruodžio 18 d., sekmadienis

Fadžis su karamele

Šįmet ketinu daryti saldžias dovanėlės vaikų mokytojams, į kurias įeis gabalėlis Stollen, gabalėlis Šveicariško riešutinio pyrago, koks vienas kitas briedis Rudolfas, naminiai triufeliai bei keletas gabalėlių fadžio. Praktiškai viskas jau pagaminta, tik nesudėliota ir nesupakuota. Netgi dėžutes jau išlanksčiau. Sūnui buvau davusi užduotį surasti kaip pagaminti dėžutes ir mane išmokyti. Ir surado. Lankstosi puikiai, greitai ir išeina labai mielos dėžutės. Be dangtelių, bet man ir taip gerai, nes viršuje tiesiog užsuksiu vyniojamą popierių.

O fadžį (fudge) dariau trijų aukštų, t.y. rudas fadžis, karamelinis sluoksnis ir baltas fadžis. Skanumėlis...


Trijų aukštų fadžis

I-Juodojo šokolado fadžis

170 g juodojo šokolado
100 g kondensuoto saldinto pieno
prieskoniai: cinamonas, maltų čili pipirų (po žiupsnį)

šokoladą ištirpiname inde, įstatytame į kitą indą su karštu vandeniu. Įmaišome kondensuotą pieną ir prieskonius. Supilame į formą, išklotą kepimo popieriumi, padedame šaltai, kad sustingtų.

II-Karamelė

100 g sviesto
75 g cukraus
1 šaukštas medaus
200 g kondensuoto pieno

Viską verdame apie 10 min. storadugniame puode visąlaik maišydami. Iš pradžių atrodys skystoka, bet kaitinant turi sutirštėti ir paruduoti. Truputį pravėsinam ir supilam ant pirmojo sluoksnio.

III-Baltasis fadžis

170 g baltojo šokolado
100 g kondensuoto pieno
Pora šaukštų kokoso drožlių

Ruošiame taip pat, kaip pirmąjį sluoksnį. Paruoštą supilame ant karamelės, papuošiame mėgstamais riešutais. Šaldome bent porą valandų.

Pjaustyti reikėtų karštu peiliu, anot šaltinių (nepamenu, iš kur spausdinau receptą...), bet man ir paprastu peiliu normaliai pjaustėsi. Laikyti šaltai ir sandariai.


6 komentarai:

aure rašė...

Kaip juokingai skamba fadžis :D Visą vasarą Amerikoje dirbau fudge parduotuvėj ir lietuviams sunkiai ėjo nupasakoti ką mes ten pardavinėjam, nes pas mus nelabai populiaru :) O gamino tai jie tą fudžą labai mandriai ir pardavinėjo už didelius pinigus. Bet skonis tai mmmm... Ne veltui žmonės net į parduotuvę netilpdavo. Bet ir šitie labai skaniai atrodo :)

Indrė rašė...

Jau matau, kad nuodėmingai gerai atrodo :)

Maisto Diletantė rašė...

Atrodo, kad turėtų būti nerealiai saldu, toks lipnus desertas ar taip?

bea rašė...

Jį reikia šaltai laikyti - tada nelipnus. Jei bus šiltai, gal ir lips. Ir per saldu tikrai nėra. :)

Anonimiškas rašė...

Nai nai kaip tai skanu turėtų būti... Nors tikrai skamba juokingai :D
Klausimas - kiek laiko stingsta kiekvienas sluoksnis? Reik kažkaip dieną pasiplanuoti, kad visus sluoksnius spėčiau padaryt ;)

bea rašė...

Greitai :). Šokoladiniai greičiau nei karamelinis, bet man užtenka po 10-15 min. šaltai palaikyt.