2011 m. birželio 6 d., pirmadienis

Čelsio bandutės


Adaptuotos iš Mary Berry's Complete Cookbook. Puikios-nuostabios-dieviškos bandelės, kurios ant stalo neužsilaikė... Nors iškepiau visą didžiulę, purią skardą, tai nepadėjo. Jų buvo tikrai MAŽOKA. :) Kepiau jas aną savaitę, kai nebuvo šitaip be proto karšta, bet koks skirtumas - jos tiktų bet kada.

Tešla:
750 g miltų
1 šaukštelis druskos
80 g sviesto (tirpinti)
300 ml pieno
2 kiaušiniai
35 g šviežių mielių
150 g cukraus

Mieles su šaukštu cukraus sumaišome ir paliekame trumpam. Per tą laiką tirpiname sviestą, supilam į jį pieną ir praaušiname - kad pirštą įkišus būtų vos šilta. Ir iš visų ingredientų užminkome tešlą, gerai ją išminkome ir pastatome šiltai pakilti. Aš ją minkiau ir kildinau duonkenpėje.

Įdarui užpilame verdančiu vandeniu stiklinę razinų - tegu išbrinksta. Dar pasiruošiame pusę stiklinės cukraus ir ~50-70 g tirpinto sviesto. Jei mėgstate, galima ir cinamono šiek tiek.

Kai tešla pakyla, ją iškočiojame į stačiakampį, patepame beveik visu sviestu (truputį pasiliekame aptepti bandelių viršų), pabarstome cukrumi ir išdėliojame išbrinkusias nuvarvintas razinas. Susukame į vyniotinį ir pjaustome ritinėliais bei dedame juos ant skardos maždaug 1,5 cm atstumu. Aptepame sviestu, uždengiame ir paliekame pusvalandžiui pakilti. Kepame įkaitintoje 220 laipsnių orkaitėje apie 20 min.
Posted by Picasa

Komentarų nėra: