2011 m. vasario 21 d., pirmadienis

Juoda duonelė duonkepėje

Šiek tiek reklamos, nors man iš to nieko, tačiau gerą daiktą griekas nepareklamuoti. Draugės draugė užrodėman http://www.delona.lt/, kur pagaliau radau įsigyti salyklo ir kitokių priedų duonelei normaliomis porcijomis (ne po 50 kg). Todėl jau antrąkart kepu juodą duonelę ir ji man tikrai patinka. Receptas taip pat iš to tinklapio, bet kartoju:

3 v.š. ruginio fermentuoto salyklo

3 v.š. kepimo mišinio "Tamsusis"

2 a.š. druskos

2 a.š. cukraus

2 a.š. aliejaus

350 ml verdančio vandens

180 g rupių miltų

320 g smulkaus malimo miltų

1,5 a.š. sausų mielių

2 a.š. sauso raugo

Kepant duonkepėje: į duonkepės kibirėlį sudėti salyklą, mišinį "Tamsusis", rupius miltus, druską, cukrų, aliejų, užpilti verdančiu vandeniu, išmaišyti ir palikti 15-30 min., kol praauš. Supilti likusius miltus, mieles ir raugą. Kepti pagrindine programa.

Tiesa, aš naudojau šviežias mieles (apie 20 g), papildomai dėjau džiovintų svogūnų ir saulėje džiovintų pomidorų. Ir vandens pyliau šiek tiek daugiau, 400 ml. Duonelė nėra puri, bet skani - tai faktas! Yra minėtame tinklapyje ir daugiau receptų nebūtinai duonkepei (netgi daugiau tokių, kurie neskirti duonkepei) bei visokių gėrybių, kurias galima atsisiųsti ar nusipirkti vietoje (Vilniuje).

1 komentaras:

Vaida rašė...

o, ačiū už receptą ir nuorodą, kvietinę duoną kepu tik duonkepėje, o va juodą tekdavo pirkti.. šiandien bandau kepti orkaitėje su raugu, bet reiks pamėginti ir šitą receptą duonkepėje